Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ψηφίστηκε τροπολογία για τα αυθαίρετα: 20% του προστίμου θα καταβάλλουν οι νεοπρόσφυγες Πόντιοι


Άποψη του οικισμού της Ευξεινούπολης
Κέρδισε την πρώτη μάχη της η "Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για τις κατοικίες εκτός σχεδίου πόλεως των Ποντίων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.", χάρη στην ασυμβίβαστη θέση της και την αποφασιστική υποστήριξη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ο στόχος του αγώνα ήταν η εξαίρεση των κατοικιών των νεοπροσφύγων Ποντίων από τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και η υπαγωγή τους στον ειδικό νόμο 2790/2000 κάτι που δεν επιτεύχθηκε με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας
Η ψηφισθείσα τροπολογία ορίζει καταβολή ποσοστού 20% του ειδικού προστίμου για την τακτοποίηση αυθαιρέτου, όταν αυτό είναι η κύρια και μοναδική κατοικία ομογενών νεοπροσφύγων/παλιννοστούντων.
Ειδικότερα, οι παλιννοστούντες που έχουν εγγραφεί στα Μητρώα Αρρένων και τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας, για να καταβάλλουν το μειωμένο πρόστιμο θα πρέπει, εκτός των απαιτούμενων δικαιολογητικών, να προσκομίσουν και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ή τα δημοτολόγια καθώς και τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση.
Η τροπολογία αυτή στο νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια. 

1 σχόλιο:

  1. Ενα μεγάλο "μπράβο" στην επιτροπή και σε όλους αυτούς που την υποστήριξαν στο έργο αυτό)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή