Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πατάτες, ρύζι, αλεύρι και μέλι απευθείας από παραγωγούς στη Νικόπολη


Η έβδομη συνεχόμενη διάθεση αγροτικών προϊόντων που οργανώνουν εθελοντές γίνεται αύριο στην περιοχή Νικόπολη του δήμου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη, την πιο φτωχή περιοχή της πόλης, με την κοινωνία σε απόγνωση και τους νέους στο δρόμο της μετανάστευσης.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων των Μαθητών του Δήμου Παύλου Μελά, συλλόγων γονέων, πολιτιστικών, κοινωνικών και παλιννοστούντων οργανώνει τη διάθεση απευθείας από παραγωγούς πατάτας, ρυζιού, αλευριού και μελιού.
Την Τετάρτη 4 Απριλίου από τις 8πμ δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος (οδός Άρη Βελουχιώτη) στη Νικόπολη θα ξεκινήσει η διάθεση της κίτρινης πατάτας (ποικιλία agria) από παραγωγούς της Άνω Βροντούς Σερρών σε τιμή 0,30 ευρώ το κιλό, συσκευασία 17 κιλών 5 ευρώ. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς θα διαθέσει 10 τόνους αλεύρι, από ελληνικό μαλακό σιτάρι, σε τιμή 0,50 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες 1 κιλού και 3 και 10 κιλών.  Μελισσοπαραγωγός από το Κιλκίς θα διαθέσει 200 κιλά μέλι σε συσκευασίες 1 κιλού 6 ευρώ και 3 κιλών 16 ευρώ. Επίσης θα διατεθεί ελληνικό ρύζι, 10 τόνοι, από την περιοχή Σερρών ποικιλία καρολίνα προς 0,90 ευρώ το κιλό συσκευασία 5,5 κιλών 5 ευρώ και ποικιλία κίτρινο προς 0,80 ευρώ το κιλό συσκευασία 5 κιλών 4 ευρώ. Εθελοντές της πρωτοβουλίας θα βοηθούν στην καλή οργάνωση και εξυπηρέτηση.
Η επόμενη διάθεση των ίδιων προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 7 Απριλίου ώρα 8πμ, στην Σταυρούπολη, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, στο χώρο της λαϊκής αγοράς.
Υπάρχει από τους καταναλωτές ενδιαφέρον να υπάρξει συνέχεια και με άλλα προϊόντα και ήδη γίνεται καταγραφή ενδιαφέροντος για λάδι, ελιές και όσπρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου