Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή Μ. Καλλιγιάννη στους απόστρατους αξιωματικούς "ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ"

Ο Μανώλης Καλλιγιάννης συνταγματάρχης εα και πρόεδρος του Κόμματος Φιλελευθέρων γράφει στους αποστράτους αξιωματικούς για την πολιτική και εθνική τους ευθύνη

Καθώς προχωρούμε στην ηλικία και αποκτούμε εμπειρίες από την ζωή, άρχισαν να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα στο μυαλό μας και στην συνείδησή μας, γι’ αυτό είναι καιρός να κάμουμε τον απολογισμό μας και να σταθούμε ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ.
Κάποτε ξεκινήσαμε την στρατιωτική μας καριέρα επιτυγχάνοντες στις εξετάσεις των παραγωγικών σχολών, άλλοι από παράδοση, άλλοι για οικονομικούς λόγους και άλλοι για την λεβεδιά που συνεδέετο με την ιδιότητα του αξιωματικού.
Με την εισαγωγή μας στις σχολές μας έπεισαν ότι εμείς αγαπούσαμε εργολαβικά την πατρίδα μας καθώς οι τύχες του έθνους είχαν εναποτεθεί στους ώμους μας, ότι πρέπει να είμαστε αντικομμουνιστές και φυσικά έπρεπε να είμαστε συντηρητικοί, καθώς επισήμως διεκυρήσετο  (δια στόματος του τότε ΑΓΕΣ Καρδαμάκη) ότι…όσο δεξιότερα τόσο καλύτερα.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν τυφλό όργανο και εξάρτημα της εκάστοτε εξουσίας (του Παλατιού, των Κυβερνήσεων, των ξένων παραγόντων, κλπ), εχρησιμοποιούντο δε για τις ανάγκες της εκάστοτε εξουσίας και φυσικά… «για το καλό του Έθνους».
Φυσικά το… «καλό του Έθνους» το προσδιόριζαν οι εκάστοτε ξένοι σύμμαχοί μας και το εφάρμοζαν πιστά οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους (Βασιλιάδες, Πρωθυπουργοί, κλπ) τους οποίους οι ξένοι είχαν επιλέξει και επιβάλλει με τις γνωστές μεθόδους στον Ελληνικό Λαό.
Μας επέβαλλαν τον εμφύλιο τόσο στους «εθνικόφρονες» όσο και στους κομμουνιστές (με όπλα και χρυσές λίρες που έριχναν τόσο στους εθνικόφρονες όσο και στους κομμουνιστές), χρησιμοποίησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις για επηρεασμό της εκλογικής συμπεριφοράς του Λαού, έστηναν εκλογικά πραξικοπήματα και γενικά μας χρησιμοποιούσαν για τις…βρώμικες δουλειές των πολιτικών και πάντα για… «το καλό του Έθνους».
Φτάσαμε έτσι το έτος 1965-67, όταν οι μειοδότες πολιτικοί (με τις γνωστές πολιτικές οικογένειες επικεφαλής) είχαν εξαθλιώσει την χώρα όπως και σήμερα, οπότε οι ξένοι πάτρωνες των έπρεπε να τους διασώσουν από τον διασυρμό, καθώς την εποχή εκείνη είχαν δρομολογηθεί η στήριξη του Ισραήλ και η διχοτόμηση της Κύπρου.
Έτσι χρησιμοποίησαν τους ανθρώπους των στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση του Λαού ο οποίος έλεγε… «δεν θα βρεθεί ένας Λοχίας», εδημιούργησαν την 21 Απριλίου για να σώσουν υποτίθεται το Έθνος από τους φαύλους πολιτικούς και από τον κομμουνιστικόν κίνδυνον.
Η εξέλιξη δυστυχώς ήταν τραγική, καθώς την βρώμικη δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο και την διχοτόμηση της Κύπρου την φορτώθηκαν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι στην συνείδηση του Λαού είναι υπεύθυνοι για την Προδοσία της Κύπρου, καθώς το 1974 η… «επανάστασις» κατέρρευσε, ενώ οι φαύλοι πολιτικοί του 1967 (για τους οποίους υποτίθεται έγινε η…επανάσταση) επανήλθαν ως τροπαιοφόροι δημοκράτες για να αποκαταστήσουν την…Δημοκρατία, την οποία όπως ισχυρίζοντο  είχαν καταλύσει οι…άφρονες αξιωματικοί, όπως χαρακτηριστικά μας αποκαλούσαν.
Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια είτε μας αρέσει είτε όχι.
Ακόμη και μετά την… «αποκατάσταση» της «Δημοκρατίας» της Μεταπολίτευσης, οι στρατιωτικοί έτρεχαν σαν γλυφτρόνια στους διαδρόμους των πολιτικών για κάποια «καλή μετάθεση», για «ευνοϊκή προαγωγή», ή για επαναφορά στην υπηρεσία.
Φυσικά ο φαύλος πολιτικός κόσμος της μεταπολίτευσης, ο οποίος έκαμε την χώρα σαν τα μούτρα του, είχε πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις στο περιθώριο σαν τους φτηνούς μισθοφόρους, εξαθλιωμένους και υπόδουλους στον εκάστοτε Υπουργό Άμυνας, μερικοί μάλιστα των οποίων δεν είχαν καν πάει φαντάροι.
Μέσα σ’ αυτή την πλήρη απαξίωση των στρατιωτικών, εδημιουργήθη τα έτη 2007-8 κάποιος προβληματισμός σχετικός με τον τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και στήριξης της χειμαζόμενης τάξης των αποστράτων.
Καταγράφηκε μάλιστα ένας σοβαρός διάλογος δια των στηλών της σοβαρής και υπεύθυνης εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ», όπου αρκετοί συνάδελφοι κατέθεσαν τις απόψεις των σχετικά με την δημιουργία ενός Κόμματος Αποστράτων για την στήριξη των συμφερόντων μας.
Ύστερα από υπεύθυνο προβληματισμό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δημιουργία Κόμματος Αποστράτων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην τάξη μας, καθώς Στρατιωτικά Κόμματα υπήρχαν κάποτε μόνο στις χώρες του Σοβιετικού Μπλόκ και θα είμαστε έκθετοι στην κοινή γνώμη της χώρας μας.
Όμως, τον τελευταίο καιρό, ύστερα από την πτώχευση της χώρας και την οικονομική εξαθλίωση των αποστράτων, κάποιοι (ελάχιστος αριθμός) απόστρατοι συνάδελφοι οραματίσθηκαν την ιδέα ότι κατασκευάζοντας ένα Κόμμα Αποστράτων θ’ αποκαταστήσουμε την χαμένη αίγλη μας και τον απολεσθέντα μισθό μας.
Το κακό όμως δεν άργησε να έλθει. Η δημιουργία του Κόμματος αυτού, η ιστοσελίδα του οποίου διαφημίστηκε ως… «ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ», υπήρξε σημείο εκμετάλλευσης στους κύκλους του εσωτερικού και εξωτερικού.
Έδωσε την ευκαιρία στον Γιωργάκη Παπανδρέου να κινδυνολογήσει στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί στις Κάνες της Γαλλίας ότι απειλούμε με…Πραξικόπημα (από ποιόν άραγε).
Έδωσε την αφορμή στον ανεκδιήγητο πρ. Υπουργό Άμυνας Μπεγλίτη να εξολοθρεύσει συλλογικά την Ηγεσία του Στρατού, για να κόψει (όπως έλεγε) τον…ομφάλιο λώρο που υπάρχει μεταξύ των εν ενεργεία  και αποστράτων συναδέλφων και έδωσε την ευκαιρία στους ξένους (δια της εφημερίδος Ουάσιγκτον Πόστ) ν’ αποκαλύπτει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότης να γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα εντός του 2012.
Επειδή οι φιλόδοξοι «απόστρατοι» συνάδελφοι διαλαλούν ότι μιμούνται το παράδειγμα του Συνταγματάρχη Ζορμπά στην επανάσταση στο ΓΟΥΔΙ το 1909, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Ζορμπάς δεν έκαμε στρατιωτικό κόμμα για να σώσει την Ελλάδα. Κάλεσαν τον επαναστάτη του Θερίσου Ελευθέριο Βενιζέλο από την Κρήτη, ο οποίος εδημιούργησε το Κόμμα Φιλελευθέρων (του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι σήμερα) και με αυτόν τον πολιτικό φορέα εδημιούργησαν την Ελλάδα των 2 Ηπείρων και των 5 Θαλασσών.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μέχρι τώρα δεν έχω απευθυνθεί σε σας για να με ψηφίζετε, διότι δεν επιθυμούσα να διαλαλώ την ιδιότητα του αποστράτου και να σας δεσμεύσω ηθικά για την ψήφο σας.
Βέβαια, τα παλαιότερα Προεδρεία της ΕΑΑΣ ενώ προσκαλούσαν απόστρατους συναδέλφους να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των Κομμάτων και τους προέβαλαν με την Εθνική Ηχώ, το Κόμμα Φιλελευθέρων δεν αναφέρετο ούτε ότι υπήρχε, ούτε ότι συμμετείχε στις εκλογές. Το τότε Προεδρείο μάλιστα είχε εντάξει την ΕΑΑΣ στην υπηρεσία συγκεκριμένου Κόμματος και σε συγκεκριμένους Βουλευτές, τους οποίους προσκαλούσαν (με το αζημίωτο) για να… «ομιλήσουν» στα Γραφεία της ΕΑΑΣ.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Δεν θα σας υποδείξω τι θα ψηφίσετε στις ερχόμενες εκλογές, όταν και εάν γίνουν. Αυτό θα σας το υπαγορεύσει το μυαλό σας και η καρδιά σας, αφού σταθμίσετε την πολιτική κατάσταση των τελευταίων ετών. Εκείνο όμως το οποίο θα σας συστήσω είναι ν’ αποφεύγετε να σας χρησιμοποιήσουν διάφορα Κόμματα και μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών για να παίξουν τα βρώμικα παιχνίδια τους στην χώρα μας.
Αρκετά έχουμε εκτεθεί στην συνείδηση του Λαού μας, στις οικογένειές μας, στους φίλους μας και στο περιβάλλον μας σαν…αμετανόητοι, εθνικοπαράφρονες, παρανοϊκοί, σταγονίδια κλπ.
Δεν αξίζουμε αυτήν την άδικη μεταχείριση εκ μέρους της κοινωνίας μας, διότι ενώ έχουμε δώσει τόσα πολλά στην πατρίδα (με την δύσκολη ζωή που ζούμε λόγω της φύσεως της δουλειάς μας) δεν έχουμε ανάλογη αναγνώριση εκ μέρους του Λαού.
Είναι καιρός ν’ αποκαταστήσουμε την θέση μας στην κοινωνία με την σώφρονα συμπεριφορά μας αποφεύγοντας ενέργειες οι οποίες (εντέχνως συκοφαντούνται από τους πολιτικάντηδες) ότι στρέφονται εναντίον της δημόσιας ζωής και της κοινωνίας μας.


Μανώλης Καλλιγιάννης
Συνταγματάρχης Πυρ/κού εα-ΣΣΕ/65
Πρόεδρος του Κόμματος Φιλελευθέρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου