Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Ζελίλωφ Ιωάννης, ηγετικό στέλεχος της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, διεκδικεί την εκλογή του στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με το συνδυασμό του Στάθη Λαφαζανίδη


ΖΕΛΙΛΩΦ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Ζελίλωφ Ιωάννης του Χριστόφορου, σαν εκπρόσωπος του πολιτικού κινήματος «Ελληνορωσική Συμμαχία» είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Κορδελιού-Εύοσμου (Θεσσαλονίκης) με τον ανεξάρτητο υποψήφιο και νυν Δήμαρχο Ελευθερίου - Κορδελιού κ. Λαφαζανίδη Στάθη.
Από όλους, που μένουν στον δήμο Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμο, ζητά την υποστήριξή τους στις ερχόμενες Εκλογές 2010, και από αυτούς που διαμένουν στους άλλους δήμους, ζητά μια ενημέρωση στους φίλους και συγγενείς.

Γεννήθηκε στο Σουχούμι της Απχαζίας (τέως Ε.Σ.Σ.Δ.).
Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Εθνικής Οικονομίας “Γ. Β. Πλεχάνωφ” της Μόσχας στην ειδικότητα “Τεχνολόγος μηχανικός μαζικής εστίασης”.
Επί 12 χρόνια εργάστηκε στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου της Απχαζίας ως υπεύθυνος μηχανικός εξοπλισμού, επιθεωρητής, γενικός επιθεωρητής μαζικής εστίασης.
Υπηρέτησε τη θητεία του στον Σοβιετικό στρατό.
Επί 6 έτη εργάστηκε ως ειδικός εισηγητής του Κοινωνικού-Οικονομικού τμήματος Περιφερειακής Επιτροπής Απχαζίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας.
Αποφοίτησε από την Ανώτατη Κομματική Σχολή πόλης Μπακού στην ειδικότητα “πολιτειολογία-κοινωνιολογία”. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση και αναδείχθηκε σε υψηλά αξιώματα:
Πρώτος Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Απχαζίας.
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Πανσοβιετικής Ένωσης Ελλήνων “Ο Πόντος¨.
Αντιπρόσωπος της Απχαζίας στην Επιτροπή για τους Έλληνες της Κεντρικής Επιτροπής Κουμμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας.
Μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας στο Κοινοβούλιο της Απχαζίας.
Επί πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό:
Μάστερ αθλητισμού της ΕΣΣΔ στην ελληνορωμαϊκή πάλη και στην πάλη “Σάμπο” (αυτοάμυνα χωρίς όπλα). Πρωταθλητής Γεωργίας το 1974 στην ελληνορωμαϊκή πάλη.
Κέρδισε πολλές νίκες και  βραβεία σε πανσοβιετικά τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης και πάλης “Σάμπο”.
Εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Απχαζίας, ο Ζελίλωφ Ιωάννης το έτος 1992 μετοίκησε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εργάστηκε αρχικά ως ασφαλιστικός σύμβουλος και μετέπειτα ως προϊστάμενος τμήματος στην ασφαλιστική εταιρεία  “ΑΣΠΙΣΠΡΟΝΟΙΑ”, εργάστηκε στην ανώνυμη εταιρεία “Τριανταφυλλίδης Α.Ε.” και στην εταιρεία J&P Hellas A.E. στην κατασκευή εργοστασίου. Σήμερα είναι συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση:
Πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων “Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”.
Σύμβουλος για θέματα παλιννοστούντων του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τέως Υπουργού κ. Στέλιου Παπαθεμελή.
Γενικός Γραμματέας της προσωρινής Διοικητικής Επιτροπής του κοινωνικοπολιτικού κινήματος παλιννοστούντων ομογενών.
Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης ομογενών από τη Ρωσία.
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος “Δημοκρατική Αναγέννηση”.
Έγγαμος.
Ησύζυγος του Ζελίλοβα-Παναγιωτίδου Μαργαρίτα εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η κόρη του Ειρήνη είναι πρωτοετής φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου