Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Στον αγώνα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γαβριήλ Αβραμίδης με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη


ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959 από γονείς ποντιακής καταγωγής.
Σπούδασε ελληνική φιλολογία και γλωσσολογία στο ΑΠΘ και παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας.
Είναι δημοσιογράφος στο Ράδιο Ακρίτες, το ραδιόφωνο του ποντιακού ελληνισμού, όπου παρουσιάζει καθημερινά την εκπομπή “Πρωινή Αναφορά”. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση, την EURO TV και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλεόραση παρουσιάζοντας καθημερινή ενημερωτική εκπομπή. 
Επίσης εργάστηκε στο Κρατικό Ραδιόφωνο στα βραχέα, όπου παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή “Οδός Ελλήνων” για τους απόδημους Έλληνες. Εκδίδει την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ και είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΔΗ.ΠΗ.Τ.).
Το  1998 εκλέχτηκε νομαρχιακός  σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Ως  νομαρχιακός σύμβουλος διετέλεσε πρόεδρος επιτροπής του Νομαρχιακού  Συμβουλίου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού  και Παλιννοστούντων, μέλος της Κοινής Επιτροπής του Κέντρου Μελέτης και  Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας και πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών.
Το 1998 ίδρυσε το Κίνημα Ανέργων και αγωνίστηκε για την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους άνεργους στην Ελλάδα.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών ΑΠΘ, μέλος της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και από το 1985 δωρητής σώματος και μέλος της ΕΔΟΣΑ (Ένωση Δωρητών Οργάνων Σώματος Ανθρώπου), επίσης μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών.
Έχει ανακηρυχθεί για την κοινωνική προσφορά του επίτιμο μέλος πολλών συλλόγων. Είναι αναπληρωτής γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.
Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Επιχειρηματικής Συνεργασίας και συντονιστής της κίνησης Ελληνορωσική Συμμαχία – Ενωμένη Ελλάδα.
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.
Υποστηρικτής της δράσης του Συνδέσμου Προβολής και Στήριξης των Ελληνικών Προϊόντων και υπηρεσιών και εθελοντής υποστηρικτής του έργου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Είναι παντρεμένος με την Ίνγκα Αβραμίδου καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και έχει μια κόρη.