Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Στη Νικόπολη διάθεση 75 τόνων πατάτας απευθείας από παραγωγούς



Τη σκυτάλη στο «κίνημα της πατάτας» παίρνει η Νικόπολη στη δυτική Θεσσαλονίκη, η πιο φτωχή περιοχή της πόλης, με την πραγματική ανεργία να αγγίζει το 70%, με οικοδομές χωρίς πετρέλαιο στην κεντρική θέρμανση, με οικογένειες σε απόγνωση να στερούνται τα στοιχειώδη, με τους νέους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων των Μαθητών του Δήμου Παύλου Μελά, συλλόγων γονέων, πολιτιστικών, κοινωνικών, παλιννοστούντων και με τη στήριξη του ομότιμου καθηγητή γεωπονικής του ΑΠΘ Χρίστου Καμενίδη οργανώνει τη διάθεση 75 τόνων πατάτας από παραγωγούς της Άνω Βροντούς και του Νευροκοπίου.
Το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 8.30πμ δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος (οδός Άρη Βελουχιώτη) θα ξεκινήσει η διάθεση της πατάτας από τους παραγωγούς σε σακιά των 20 κιλών και τιμή 0,25 ευρώ το κιλό. Εθελοντές από όλους τους συμμετέχοντες φορείς και κινήσεις θα βοηθούν στην οργάνωση και σε όλη τη διαδικασία.
Υπάρχει από τους καταναλωτές ενδιαφέρον ώστε να υπάρξει συνέχεια και με άλλα προϊόντα και ήδη γίνεται συζήτηση ορυζοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου