Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το "Δόγμα Σοκ" εφαρμόζουν στην Ελλάδα




Το «δόγμα του Σοκ» είναι εδώ: Διαμοιράζουν τα ιμάτια της χώρας!
Στο διάστημα έως την Σύνοδο κορυφής της 24ης - 25ης Μαρτίου της Ε. Ένωσης, ολοκληρώνεται το σκηνικό της «διατεταγμένης πτώχευσης» και της οργανωμένης καταλήστευσης και μειοδοσίας σε βάρος της χώρας.
Από τις ως τώρα αποφάσεις και ενώ εξελίσσεται η παρέμβαση και του Αμερικανικού παράγοντα, ο οποίος δρα μέσω του Δ.Ν.Τ. αλλά αξιοποιεί παράλληλα την νέα κατάσταση με σκοπό την διαίρεση της Ελληνικής επικράτειας, τον έλεγχο των ζωνών γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, είναι εμφανή τα εξής:
Με την συναίνεση της κυβέρνησης της ξένης κατοχής, ετοιμάζεται Μνημόνιο Νο 2 και επιβολή καθεστώτος τριτοκοσμικού - κατοχικού επιπέδου μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, νέες αυξήσεις-φωτιά των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ, οριστική κατάργηση των αυτοαπασχολούμενων και της μεσαίας τάξης, κατάργηση του ΕΣΥ, της δημόσιας Παιδείας κ.τ.λ. Οδηγούμαστε ταχύτατα σε μεθοδευμένη ολική οικονομική απορύθμιση και σε πολιτικές τύπου «δόγματος του Σοκ», σε πολιτικές τύπου Χιλής του Πινοσέτ και Αργεντινής, ώστε:
A) Αφενός να επέλθει πλήρης κατάρρευση και κατ΄ επέκταση πλήρης απαξίωση της Ελληνικής Οικονομίας προς όφελος των υποψήφιων αναδόχων-«επενδυτών» του Ευρωπαϊκού Βορρά και των σχεδίων της Νέας Τάξης πραγμάτων για διεθνή υποβάθμιση, διαμελισμό και αποσύνθεση της χώρας. (Ήδη με το Μνημόνιο Νο 1 το ξήλωμα της παραγωγής και της πραγματικής Οικονομίας ήταν τέτοιο ώστε παρά την πρωτοφανή φορομπηξία τα έσοδα του Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο να υπολείπονται 900 εκ.ΕΥΡΩ! ενώ δεν είναι τυχαία η κλιμάκωση των παραβιάσεων εθνικού θαλάσσιου χώρου οι οποίες παγιώνονται πλέον σε βάθη όπως αυτό μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας!)
B) Αφετέρου να αιτιολογηθεί η ολοκλήρωση των Νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων και η επιβολή του κοινωνικού Μεσαίωνα. Να ολοκληρωθεί η επιβολή του μοντέλου το οποίο αποτελεί τον διακαή πόθο, την «κρυφή ατζέντα» και το πολιτικό πρόγραμμα του παρασιτικού καρτέλ των τραπεζών και του διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος που λυμαίνεται επί μια 20/ετία την οικονομία.
Συγχρόνως, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η εκχώρηση του «φιλέτου» των 50δις ΕΥΡΩ από τον εθνικό πλούτο να λάβει χώρα χωρίς να κηρυχτεί επίσημη πτώχευση! Να υπάρξει ελεγχόμενη χρεοκοπία έτσι ώστε να παραταθεί κατά τον μέγιστο δυνατό χρόνο η καταβολή των δόσεων των αμαρτωλών, νομικά επαχθών, και ήδη εξοφλημένων δανείων και να επιτευχθεί η μέγιστη άντληση πόρων και η διαιώνιση της αρπαγής του παραγόμενου εθνικού προϊόντος από τον Ευρωπαϊκό Βορρά.
Για τον σκοπό αυτό αναζητείται κατάλληλο νομικό πλαίσιο το οποίο - κατά παγκόσμια πρωτοτυπία - θα «νομιμοποιεί» την αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας και κυρίως θα «κατοχυρώνει» τα όσα σπεύδει να συνομολογήσει η κυβέρνηση των κουϊσλιγκς, για να καταστούν κατά το δυνατόν δεσμευμένες οι... επόμενες κυβερνήσεις, να πιέζονται για να υπακούσουν και να εκτελέσουν τις πολιτικά απαράδεκτες και νομικά άκυρες συμφωνίες.
Αναζητείται τέλος και η αναγκαία πολιτική στήριξη του Μνημονίου 2 από δυνάμεις οι οποίες στο όνομα της παραμονής στο αντιδραστικό «Σύμφωνο του ΕΥΡΩ» των 17, της αποτροπής μιας μονομερούς διαγραφής του χρέους από την χώρα μας και της εμπόδισης της δικαστικής δίωξης εναντίον των πολιτικών ηγεσιών της διαφθοράς, θα πλαισιώσουν τη κυβέρνηση, πράγμα το οποίο οδηγεί - αργά ή γρήγορα - σε εκλογές. Εκλογές οι οποίες για να χειραγωγήσουν και να κάμψουν την αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη είναι πολύ πιθανό να επιχειρηθεί να συνδυαστούν ακόμη και με πορεία εκτροπών και παραβιάσεων κατακτημένων από την Μεταπολίτευση κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Με τις αποφάσεις της Ε. Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. το συνολικό χρέος της χώρας αυξάνεται ενώ τα spread, είτε με απευθείας αγορά των Ελληνικών ομολόγων από την Ε.Κ.Τ. είτε όχι, θα συνεχίσουν να κινούνται στα επίπεδα των 700-1.000 μονάδων βάσης όταν τα επίπεδα χωρών με ανάλογο συνολικό χρέος (δημόσιο συν ιδιωτικό), όπως η Ισπανία, είναι 200-250 μονάδες!
Η Ελλάδα διαχωρίζεται για να αποτελέσει την πρώτη χώρα της Δύσης - θύμα της Παγκοσμιοποίησης του Γερμανικού οικονομικού Ράϊχ και της ιεράς συμμαχίας ΗΠΑ-Ε.Ένωσης που διαδέχθηκε τον ψυχρό πόλεμο. Υπό αυτές τις εξελίξεις η δημοκρατική εξέγερση του λαού και η συγκρότηση Παλλαϊκού Εθνικού Μετώπου, η συγκρότηση ενός νικηφόρου νέου ΕΑΜ για μια ριζικά διαφορετική εξουσία, αποκτούν χαρακτηριστικά επείγουσας εθνικής και κοινωνικής-ταξικής αναγκαιότητας για τον τόπο.
Αντισταθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου