Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η σπίθα γίνεται φλόγα

Συνεργασία Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων 
για την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου 
Τσιμισκή 38 
546 23 Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη 3-1-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η «σπίθα» που άναψε ο Μίκης Θεοδωράκης γίνεται φλόγα.
Τη συνένωση των δυνάμεων τους προκειμένου να κατεβούν ενιαία στις ερχόμενες εθνικές εκλογές
αποφάσισαν πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις που αντιτίθενται στο μνημόνιο και ανησυχούν για τις κοινωνικές και εθνικές επιπτώσεις της κρίσης.
Η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε πατριωτικές δυνάμεις απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Ήδη έχουν συμφωνήσει με τη σχετική πρωτοβουλία το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κόμμα (παλιά και νέα στελέχη του ΔΗΚΚΙ), το Σοσιαλιστικό Κόμμα & Αλληλεγγύη Μεταναστών, το Κίνημα Ανέργων (συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 1999) καθώς επίσης ανεξάρτητες κινήσεις και πρόσωπα.
Ξεκινά άμεσα η συγκρότηση ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, λόγω των ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών, καθώς επίσης η διαμόρφωση από όλους τους συμμετέχοντες της κεντρικής πολιτικής πλατφόρμας.
Κεντρικό μήνυμα της συνεργασίας είναι πως δε χρωστά ο λαός να υποφέρει από την αδηφαγία και την προδοσία όλων εκείνων οι οποίοι λεηλάτησαν και λεηλατούν τη χώρα. Με στόχο την ανατροπή της παράνομης κυβέρνησης και την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες.
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» είναι το διαχρονικό σύνθημα που εκφράζει αυτή την εθνική ιδέα.