Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«Ήρθε η ώρα της Αναθέσμισης της Ελληνικής Πολιτείας»

(Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου  στην εφημερίδα Κυριακάτικη Αυριανή 23-10-2011)


  1. Ποια είναι η εκτίμησή σας κ Οικονόμου για το ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα το λεγόμενο haircut;

Η μείωση του δημοσίου εξωτερικού χρέους έπρεπε εξ’ αρχής να είναι η επιδίωξη της χώρας και της κυβέρνησης! Το έχω πει από την πρώτη στιγμή, το Μάιο του 2010, ότι το Μνημόνιο και όλα όσα ακολούθησαν και ακολουθούν δεν απαντούν στο πραγματικό πρόβλημα της χώρας που είναι το τεράστιο εξωτερικό χρέος το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσους συμπατριώτες μας και αν θυσιάσει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία χωρίς να γίνει το λεγόμενο haircut! Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πλέον η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ρόλο ούτε θέση στις διαπραγματεύσεις και στις παρασκηνιακές συνεννοήσεις. Η όποια απόφαση λοιπόν δεν θα λάβει καθόλου υπόψη τις ανάγκες του ελληνικού λαού! Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τελικά όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα καταλήξουμε σε ημίμετρα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση ως λύση, θα εξυπηρετούν όμως τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Γερμανίας και θα επεκτείνουν στο διηνεκές την άδικη και βάρβαρη αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Όπως δείχνουν τα πράγματα οι ισχυρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να παραδειγματίσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς τιμωρώντας τους Έλληνες, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως συστημικό αλλά επιμένουν ότι το πρόβλημα είναι ενδογενές της χώρας μας. Δεν υποστηρίζω ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παθογένειες στην Ελλάδα και στη μορφή ανάπτυξής της. Αλλαγές πρέπει να γίνουν σίγουρα και άμεσα! Όμως οι πραγματικές στρεβλώσεις δεν αντιμετωπίζονται με την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Τελικά το μόνο που επιτυγχάνει αυτή η πολιτική είναι η «επένδυση» στην φτώχεια και την ανέχεια για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γεγονός που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε νέο ακόμα πιο επικίνδυνο αδιέξοδο! Πλέον εδώ που φτάσαμε πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνολικά το πρόβλημα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι αποσπασματικά θυσιάζοντας τον λαό για να διασωθεί  ένα χρεοκοπημένο τραπεζικό και χρηματιστηριακό σύστημα!

  1. Ποια είναι η δική σας πρόταση σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο;

Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει δραστική μείωση του εξωτερικού χρέους με τη μέθοδο haircut σε ύψος που να το καθιστούν βιώσιμο. Η εκτίμησή μου με βάση τα δεδομένα που μας αποκαλύπτουν οι διεθνείς εκθέσεις είναι ότι πρέπει να γίνει ένα κούρεμα της τάξης του 50 – 60%. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν είναι λύση. Είναι όμως προϋπόθεση. Ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατέψουμε το εισόδημα των πολιτών, να περιφρουρήσουμε τις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να είναι δυνατή η κατανάλωση στην χώρα και να υπάρχουν κατά συνέπεια πηγές εσόδων για το κράτος. Να αποφασίσουμε άμεσα τον τρόπο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσουμε με θεσμικές παρεμβάσεις τις προϋποθέσεις ανάπτυξης. Κατά τη γνώμη μου 5 είναι οι κύριοι τομείς ανάπτυξης όπου μπορούμε να επενδύσουμε και να δημιουργήσουμε βιώσιμη οικονομία:
Α) Πολιτισμός – Τουρισμός, ο συνδυασμός των δύο αυτών τομέων μπορεί να φέρνει εισοδήματα 12 μήνες το χρόνο και να αξιοποιηθεί το σύνολο των δυνατοτήτων της χώρας (πολιτισμικός, χειμερινός, συνεδριακός, αθλητικός, ιατρικός, θρησκευτικός)
Β) Εμπόριο – Ναυτιλία, να αξιοποιήσουμε την θέση της χώρας μας ως πύλη εισόδου εμπορευμάτων και διαμετακομιστικού εμπορίου, να βρούμε τον τρόπο επιστροφής των ελληνόκτητων πλοίων σε ελληνική σημαία και να φορολογούνται δίκαια τα  εισοδήματα που προκύπτουν από την ναυτιλία, να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουμε σταθερό φορολογικό πλαίσιο δίκαιο και ανταγωνιστικό
Γ) Μεσογειακή Διατροφή – Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα – Ονομασία Προέλευσης, οι δυνατότητες αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας λόγω και του κλίματος είναι τεράστιες και αν συνδυαστούν με την συνιστώμενη παγκοσμίως μεσογειακή διατροφή μπορούν να αναδείξουν τα ελληνικά προϊόντα και να προσελκύσουν νέες αγορές, διαδικασία που απαιτεί και την επένδυση σε προϊόντα ονομασίας προέλευσης.
Δ) Νέες τεχνολογίες και ενέργεια, κλάδος που μπορεί να αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην χώρα μας καθώς οι νέες τεχνολογίες δεν απαιτούν μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις ούτε δυσπρόσιτες πρώτες ύλες ενώ η εκμετάλλευση των φυσικών πλεονεκτημάτων της χώρας μπορούν να παρέχουν τεράστια ενέργεια (ήλιος αέρας)
Ε) Παιδεία, η επένδυση στην παιδεία είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.
   
  1. Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις άμεσα;

Έχω την αίσθηση ότι οι διεργασίες στην ελληνική κοινωνία σηματοδοτούν και την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων της χώρας μας. Αν η ερώτηση αφορά το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές τους επόμενους μήνες. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση για την πολιτική που ακολουθεί και πρέπει επιτέλους να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός και να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε ως χώρα και ως κοινωνία. Οι μονόδρομοι και οι αναγκαστικές λύσεις δεν μπορούν να συνυπάρχουν με την δημοκρατία.

  1. Τελικά τι συμβαίνει στο Άρμα Πολιτών; Ακούμε περί αποχώρησης στελεχών και διαφωνίες κορυφής!

Το «Άρμα Πολιτών» προσπάθησε να παίξει ενοποιητικό ρόλο για τα στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον κόσμο που αποδεσμεύεται από την πολιτική της κυβέρνησης. Δεν μπόρεσε να συσπειρώσει σημαντικό τμήμα τους. Για μένα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Πρέπει να πάμε σε κάτι πιο μεγάλο, όχι μέσα από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Σε αυτό το επίπεδο έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις αν και συμφωνούμε στο ζητούμενο. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε μια ενωμένη και μεγάλη κεντροαριστερά που θα μπορέσει να καταθέσει την θετική διέξοδο διακυβέρνησης έξω από τα πλαίσια των δύο παλαιών κομμάτων εξουσίας που συμφωνούν σε μια (νέο)φιλελεύθερη πολιτική και διαφωνούν σε λεπτομέρειες και στα πρόσωπα που θα διαχειριστούν την φτώχεια του ελληνικού λαού!

4α. Δημιουργείτε νέο πολιτικό φορέα;

Οι «Ελεύθεροι Πολίτες», είναι μια νέα πανελλήνια Πολιτική Κίνηση πολλών στελεχών που στοχεύουν στην Ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης και στην Συνάντηση με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Οικολογίας. Πιστεύουμε στην Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και θα εργαστούμε γι αυτό τον σκοπό. Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι το ζητούμενο μιας νέας προσπάθειας της Ενωμένης Κεντροαριστεράς. Οι «Ελεύθεροι Πολίτες» θέλουν να συνεισφέρουν  σε αυτή τη νέα Συνάντηση των Προοδευτικών Δυνάμεων.

4β. Προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ τα στελέχη που σας συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια;

Συμμετέχω σε μια προσπάθεια μαζί με πολλά ακόμη στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, από την ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη και από άλλους πολιτικούς χώρους. Άνθρωποι που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τον ίδιο προβληματισμό και είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε μια προοδευτική πολιτική, να σώσουμε την χώρα χωρίς να θυσιαστούν οι πολίτες. Μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε αποκαθιστώντας την κοινωνική δικαιοσύνη και επενδύοντας σε μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη δημοκρατία. Η πολιτική και οι νόμοι πρέπει να προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας και κάθε ενός πολίτη. Τα κλειστά γραφεία και οι αυθεντίες των διαφόρων ζητημάτων είναι που δημιουργούν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σε αυτή λοιπόν τη λογική πιστεύω ότι θα συμπορευτούμε με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα της Αναθέσμισης της ελληνικής πολιτείας.


4γ. Οι σχέσεις σας με τον κ Δημαρά;

Οι σχέσεις μου με τον Γιάννη δεν έχουν διαταραχθεί. Έχουμε αυτή την στιγμή διαφορετικές προσεγγίσεις. Οι αγωνίες μας είναι κοινές και συμφωνούμε στα περισσότερα θέματα για το πώς πρέπει να πορευθεί η κοινωνία και η χώρα. Πιστεύω ότι είμαστε σύμμαχοι και συναγωνιστές και ίσως οι εξελίξεις να επιτρέψουν την κοινή μας δράση. Το συμφέρον του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας δεν είναι ζήτημα προσωπικό αλλά ευθύνη όλων μας χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς αποκλεισμούς.

  1. Μιλάτε για ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Μπορείτε να γίνετε πιο σαφείς;

Χρειαζόμαστε την Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς σήμερα έχουμε μια κατακερματισμένη αριστερά που φαίνεται να αρκείται στην διατύπωση ενστάσεων και στη διεκδίκηση της ψήφου διαμαρτυρίας. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Αυτό που ξέραμε τα τελευταία χρόνια ως Κεντροαριστερά στην Ελλάδα διαλύεται σήμερα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει ο δεξιός πόλος και απέναντί του το … ΚΚΕ ως σύγχρονη απάντηση. Το κενό που δημιουργείται δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν. Ο λαός ψάχνει μια Θετική Διέξοδο από το σημερινό τέλμα. Περιμένει την Ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης και την Συνάντησή της με την Δημοκρατική Αριστερά σε ένα Πόλο μιας Ανασυγκροτημένης Ενωμένης Κεντροαριστεράς. Αυτός ο Πόλος θα πρέπει να δώσει την Προοδευτική Πρόταση Διακυβέρνησης που αναζητά ο λαός. Να σταθεί σταθερά απέναντι στην πολιτική του μνημονίου και να θέσει τον προγραμματικό του λόγο για το ξεπέρασμα της κρίσης. Πρέπει να δώσουμε την Θετική Διέξοδο που έχει ανάγκη ο τόπος.




  1. Δηλαδή τι το καινούριο θα έφερνε στην πολιτική ζωή αυτή η νέα κίνηση;

Στόχος μας είναι η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης και η Συνάντησή της με την Δημοκρατική Αριστερά και την Οικολογία για την δημιουργία του Ενωμένου ισχυρού Κεντροαριστερού Πόλου Προοδευτικής Διακυβέρνησης. Αυτή η πορεία είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την υπέρβαση της κρίσης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνικής ανεξαρτησίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς είναι αναγκαία, μετά την οριστική τοποθέτηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην συντηρητική φιλελεύθερη ιδεολογική πτέρυγα του πολιτικού μας συστήματος. Ανάμεσα στην παραδοσιακή λαϊκή δεξιά και την νεοφιλελεύθερη ομάδα που μας κυβερνά, εμείς επιλέγουμε τη σύγχρονη, επίκαιρη και προοδευτική Κεντροαριστερά, που δίνει λύσεις από τον λαό για τον λαό και όχι από τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα για τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα. Είναι αναγκαία, για να μετατραπεί η άρνηση και η ρήξη της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα σε δύναμη ουσιαστικής μεταρρύθμισης και αλλαγής, σε δύναμη αναθέσμισης, σε δύναμη προόδου, σε δύναμη κοινωνικής δικαιοσύνης.

  1. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε κυβέρνηση οικουμενική με πρόσωπα κοινής αποδοχής, πλην του κ Παπανδρέου. Χωρίς όμως εκλογές. Ποια είναι η δική σας θέση; Εκλογές και κατόπιν συνεργασίες; Και ποιες; Ή μήπως συμφωνείτε με τον κ Καρατζαφέρη;

Ο κ Καρατζαφέρης διακατέχεται από την αγωνία να μπει στο κάδρο της εξουσίας με οποιοδήποτε τρόπο. Αποτελεί άλλωστε μια από τις εναλλακτικές ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Η συντηρητική όμως συμμαχία όσα τεχνάσματα και αν χρησιμοποιήσει, όσες ασύμμετρες απειλές και αν επικαλεστεί δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε να εξοστρακίσει τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του ελληνικού λαού. Είναι σαφές σε όλους ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου και όλοι όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο δεν είχαν καμία εντολή από τον ελληνικό λαό να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική. Αυτοί που φοβούνται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε κάθε ευκαιρία τονίζουν την αναγκαιότητα περαιτέρω απόκλισης από την λαϊκή βούληση. Διαφωνώ με κάθε κομψή ή άκομψη εκτροπή. Να γίνουν εκλογές να αποφασίσει ο ελληνικός λαός και να αποφασίσει ποιος με ποιους όρους και σε ποιο πλαίσιο θα αναλάβει να βγάλει την χώρα από την κρίση. Τις δυνατότητες τελικά και των συνεργασιών, κουλτούρα που θεωρώ ότι λείπει από την χώρα μας, θα την επιλέξει ο ελληνικός λαός και όχι οι μυστικές συνεννοήσεις μεταξύ αρχηγών κομμάτων.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ιδρυτική σύσκεψη της πολιτικής κίνησης "Ελεύθεροι Πολίτες"...


Πολιτική Κίνηση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Ανακοίνωση ιδρυτικής σύσκεψης

Εμείς, οι Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες, που συναντηθήκαμε, συσκεφθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς, με ελεύθερη συνείδηση και δημοκρατικό φρόνημα, συμφωνήσαμε στα εξής, εν όψει και των κρίσιμων ημερών και εξελίξεων, για την χώρα μας:
Συμμετέχουμε στην αγωνία ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, για την δεινή και επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει η Πατρίδα μας, η ελληνική οικονομία, η υγιής επιχειρηματικότητα, η έντιμη εργασία, τα ελληνικά νοικοκυριά και κάθε πολίτης, από την ασκούμενη, καταστρεπτική, αναποτελεσματική και αδιέξοδη, πολιτική των μνημονίων.
Διαπιστώνουμε, ότι προσβάλλεται βάναυσα η εθνική μας αξιοπρέπεια, απειλείται η εθνική μας συνοχή και...
κινδυνεύουν: Η δημόσια περιουσία με ξεπούλημα και αφελληνισμό. Τα εθνικά μας θέματα και η ασφάλεια της χώρας με σοβαρή υποβάθμιση. Η κοινωνική ειρήνη με στρεβλή πολυπολιτισμικότητα. Τα νιάτα της Ελλάδας με εξανδραποδισμό.
Αποδίδουμε αυτά τα δεινά στο διαχρονικά άρρωστο πολιτικό μας σύστημα, της διαπλοκής, της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της τραπεζικής τοκογλυφίας και της εκτεταμένης διαφθοράς. Στοιχεία με τα οποία το σαθρό αυτό σύστημα διαπλοκής δηλητηρίασε την δομή του κρατικού μηχανισμού, ολόκληρη την κοινωνία και βραχυκύκλωσε την δημοκρατική λειτουργία.
Καταλογίζουμε απόλυτη ευθύνη, για όλα αυτά, στις ένοχες πολιτικές, που ασκήθηκαν από Κυβερνήσεις και διαπλεκόμενα συμφέροντα, με αποτέλεσμα την στρέβλωση της οικονομικής λειτουργίας, την συρρίκνωση της ελληνικής παραγωγής και την επικράτηση ενός μοντέλου αλόγιστου καταναλωτισμού με δανεικά, για να αποπροσανατολίζεται ο λαός, ενώ οι διαπλεκόμενοι έκαναν πάρτι διαρκείας με μίζες.
Θεωρούμε υπευθύνους τους περισσότερους πολιτικούς φορείς της προοδευτικής παράταξης, για θολή και στείρα αντι-πολιτική χωρίς σοβαρές προτάσεις καθώς και για τις αγκυλώσεις και την αδυναμία τους να συνεργαστούν, δίνοντας διέξοδο στους πολίτες που ασφυκτιούν, δίνοντας λύση στο οξύ πολιτικό πρόβλημα και προοπτική σύγχρονης προοδευτικής διακυβέρνησης στην χώρα.
Εκτιμάμε, ότι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, που βιώνει ο ελληνικός λαός, μπορούν να υπάρξουν, με πολιτική καθαρότητα, εντιμότητα, ικανότητα, υπευθυνότητα και προοδευτικό ρεαλισμό. Με εθνική διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος. Με ανορθωτική οικονομική πολιτική για τα ελλείμματα. Με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Με ανάπτυξη στηριγμένη στην παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και στην συνεργασία ενός ευέλικτου κράτους με την υγιή επιχειρηματικότητα, με κινητήρια δύναμη τον αξιοπρεπώς αμειβόμενο και ασφαλισμένο κόσμο της εργασίας. Με ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Με ανάταση της εθνικής αξιοπρέπειας.
Πιστεύουμε, ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σωθεί με θυσία της Πατρίδας του ούτε η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με θυσία του λαού της. Γι αυτό θέλουμε μια πολιτική, που θα αποσκοπεί στην σωτηρία της Ελλάδας και την ευημερία των Ελλήνων. Με δικαιοσύνη, πολιτική υγεία, αξιοκρατία και στέρεη αναπτυξιακή πορεία.
Για όλα αυτά και με συναίσθηση του πολιτικού, δημοκρατικού, κοινωνικού, εθνικού και πατριωτικού μας καθήκοντος:
Ιδρύουμε Πολιτική Κίνηση, με τον διακριτικό τίτλο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Με στόχο την ψύχραιμη, αξιόπιστη, προοδευτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και του λαού. Την συμβολή στη λύση τους, μέσα από έντιμες, καθαρές και συλλογικές κοινωνικές διεργασίες και πολιτικές πρωτοβουλίες. Που θα στοχεύουν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και στην ενότητα της ευρείας Δημοκρατικής Παράταξης στην χώρα μας. Με σκοπό την διατύπωση προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης ώστε να υπάρξει θετική διέξοδος από την κρίση.
Απευθύνουμε πρόσκληση συστράτευσης σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, που θέλουν να αγωνιστούμε πολιτικά όλοι μαζί, ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, για να αποτινάξουμε το σαθρό καθεστώς των ξένων τοκογλύφων και των ντόπιων διαπλεκόμενων.
Να συμβάλλουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην δρομολόγηση ενός αύριο προκοπής και ευημερίας, που αξίζει στην όμορφη Πατρίδα μας, στον υπερήφανο λαό της και κυρίως στην νεολαία της.
Η διακήρυξη αρχών και θέσεων της Κίνησης θα δοθεί στην δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού επικυρωθεί από την πρώτη πανελλαδική σύσκεψη μελών,
το Σάββατο 22 Οκτωβρίου
ώρα 18.000
στα γραφεία της Κίνησης,
Βασ. Κωνσταντίνου 2 , 1ος όροφος, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 7567841 Fax: 210 7567842
e-mail: info.eleutheroi@gmail.com  web: http://www.eleutheroipolites.gr/
facebook/ΕleutheroiPolites twitter:@ ΕleutheroiPolit

1.ΡΑΦΑΛΕΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑ – ΜΑΡΙΑ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΝΟΜΙΚΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
2.ΓΙΑΝΝΙΡΗ ΤΟΝΙΑ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
3.ΕΥΤΑΞΙΑ ΜΟΝΙΚΑ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
4.ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
5.ΝΑΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
6.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
7.ΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
8.ΣΟΜΑΛΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
9.ΘΕΟΔΟΣΟΥΛΑΚΗ ΔΑΝΑΗ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
10.ΜΕΝΟΥΝΟΥ ΜΑΝΤΩ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΑΝΕΡΓΗ
11.ΕΥΤΑΞΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΑ
12.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
13.ΓΛΕΝΗ ΕΛΕΝΗ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
14.ΜΑΝΩΛΚΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
15.ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
16.ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΜΑΚΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΠΕΡ. ΣΥΜΒ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
17.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΙΛΙΟΝ, ΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
18.ΝΑΝΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
19.ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
20.ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
21.ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΤΕ
22.ΑΛΕΒΕΤΣΟΒΙΤΗ ΗΛΙΑΝΝΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΦΟΙΤ. ΝΟΜΙΚΗΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
23.ΚΟΚΚΑΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΒΥΡΩΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ
24.ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
25.ΜΠΑΜΠΑΝΑΣ ΝΙΚΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
26.ΤΣΕΠΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
27.ΜΠΑΜΠΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
28.ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΤΑΣΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
29.ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ Ν. ΙΩΝΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
30.ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
31.ΡΟΥΣΣΗ ΜΑΡΙΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ Ν ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
32.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ Ν ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
33.ΜΑΖΗΣ ΗΛΙΑΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
34.ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ Β’ ΑΘΗΝΑΣ Ν ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
35.ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΗΛΙΑΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΚΔΟΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
36.ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
37.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
38.ΤΣΑΚΙΤΖΙΑΝ ΚΡΙΚΟΡ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
39.ΜΠΡΑΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
40.ΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
41.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
42.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΗΜΟΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
43.ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
44.ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
45.ΔΡΟΣΟΥ ΔΡΟΣΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΥΚΗ ΥΠΑΛ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
46.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
47.ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
48.ΝΤΑΒΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
49.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
50.ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
51.ΣΓΟΝΤΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
52.ΜΠΟΥΜΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
53.ΠΑΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
54.ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ/ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
55.ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΑΕΔ
56.ΜΠΙΣΙΛΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΙΛΙΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
57.ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΙΛΙΟΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
58.ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΙΛΙΟΝ ΠΡ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΟΚΕΪ
59.ΜΠΑΚΑΤΣΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥ
60.ΓΚΙΚΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
61.ΤΣΩΝΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
62.ΛΥΚΟΥΔΗ ΣΑΠΦΩ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
63.ΒΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΡ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
64.ΤΣΙΝΤΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΡ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
65.ΚΡΙΤΣΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
66.ΤΣΟΥΤΑΣ ΝΙΚΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
67.ΔΡΑΚΟΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
68.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
69.ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
70.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
71.ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
72.ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
73.ΓΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
74.ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
75.ΣΑΒΟΥΡΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
76.ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
77.ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
78.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
79.ΓΑΛΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΑΙΑ ΠΡ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
80.ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΑΙΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
81.ΚΟΚΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΑΙΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
82.ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
83.ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΓ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
84.ΠΑΤΣΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΕΛ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
85.ΣΙΔΕΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΥΛΩΝΑΣ ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ Ε.Α.
86.ΛΕΚΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΥΛΩΝΑΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
87.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
88.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
89.ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΔΗΜΟΤ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
90.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
91.ΖΑΧΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
92.ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
93.ΜΑΚΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
94.ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
95.ΝΙΚΑΣ ΦΑΝΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
96.ΝΤΕΛΙΝΤΑΔΑΚΗ ΛΙΤΣΑ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
97.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΔΗΜΟΤ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
98.ΡΕΒΕΝΙΔΟΥ ΒΙΒΗ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
99.ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε.Α.
100.ΤΣΟΓΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
101.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΑΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
102.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ Ε.Α.
103.ΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΛΑΜΟΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
104.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΩΡΩΠΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
105.ΜΠΙΛΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΩΡΩΠΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
106.ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΩΡΩΠΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
107.ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ/ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΩΡΩΠΟΥ
108.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
109.ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΦΟΙΤ ΝΟΜΙΚΗΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
110.ΑΔΑΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
111.ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
112.ΔΗΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΡΩΠΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
113.ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΡΩΠΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
114.ΤΣΙΜΠΙΛΗ ΝΙΚΗ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΡΩΠΙ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
115.ΜΥΛΩΝΑΣ ΤΑΣΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΥΡΙΟ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
116.ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΥΡΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
117.ΦΥΤΡΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΛΑΥΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
118.ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
119.ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
120.ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΙΑΝΙΑ ΠΡ. ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
121.ΒΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Ε.Α.
122.ΜΕΓΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
123.ΝΤΑΡΖΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΛΛΗΝΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
124.ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
125.ΜΠΟΤΖΙΟΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
126.ΔΗΜΟΥ ΜΥΡΤΩ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΔΗΜΟΤ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
127.ΣΟΥΠΙΚΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
128.ΙΣΣΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
129.ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
130.ΒΟΡΡΕΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΥΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
131.ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
132.ΝΙΑΦΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΣΤΕΛ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
133.ΞΥΔΟΥΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
134.ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ ΣΟΥΛΑ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
135.ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
136.ΜΕΡΤΖΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
137.ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
138.ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
139.ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
140.ΨΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
141.ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ Ν ΠΕΡΑΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
142.ΤΟΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ Ν ΠΕΡΑΜΟΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
143.ΡΕΝΙΕΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ Ν ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
144.ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΜΑΝΔΡΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
145.ΧΑΤΖΗΣΙΜΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΜΑΝΔΡΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
146.ΜΠΕΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΓΑΡΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
147.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
148.ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΓΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
149.ΑΚΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
150.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΖΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
151.ΚΑΣΙΚΤΣΗ ΖΩΖΩ ΚΟΖΑΝΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
152.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
153.ΜΠΟΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
154.ΤΕΡΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
155.ΓΚΑΪΔΑΤΖΗΣ ΑΡΗΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
156.ΡΙΖΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡΡΕΣ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
157.ΣΙΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΡΕΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΡΑΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
158.ΡΟΣΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
159.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
160.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΚΑ
161.ΜΠΟΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
162.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
163.ΤΑΓΚΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
164.ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΙΤΣΑ ΒΟΙΩΤΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
165.ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑ ΘΗΒΑ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
166.ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΘΕΜΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑ ΛΕΥΚΤΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
167.ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑ ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
168.ΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΤΑ ΑΡΤΑ ΠΡ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
169.ΤΑΚΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΕΣΒΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
170.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
171.ΓΚΟΥΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
172.ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
173.ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΥΒΟΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΑΒ
174.ΚΟΥΡΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑ ΠΕΤΡΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
175.ΔΗΜΗΤΡΕΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
176.ΚΑΜΠΑΞΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΕΥΒΟΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
177.ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΤΑΚΗΣ ΑΧΑΪΑ ΠΑΤΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
178.ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΧΑΪΑ ΠΑΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
179.ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΑΝΥΤΩΝΗΣ ΑΧΑΪΑ ΠΑΤΡΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
180.ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΧΑΪΑ ΠΑΤΡΑ ΦΟΙΤ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
181.ΚΟΤΣΑΝΗΣ ΝΑΚΟΣ ΑΧΑΪΑ ΠΑΤΡΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
182.ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΧΑΪΑ ΠΑΤΡΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑ
183.ΚΟΚΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΧΑΪΑ ΑΙΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
184.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
185.ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
186.ΚΑΛΟΘΕΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΡΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΣΟΕ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
187.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΡΓΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
188.ΜΠΟΥΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΡΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
189.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΡΓΟΣ ΜΑΙΑ
190.ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΣΙΘΙ ΣΗΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
191.ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ ΒΙΚΥ ΛΑΣΙΘΙ ΣΗΤΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
192.ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ ΣΗΦΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
193.ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
194.ΡΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
195.ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
196.ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
197.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
198.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕΣΗ ΜΗΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
199.ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
200.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΑΤΡΟΣ
201.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
202.ΧΩΡΙΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
203.ΖΥΡΝΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΒΑΛΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
204.ΤΑΧΤΣΟΓΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
205.ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΒΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
206.ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΞΑΝΘΗ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΒΑΛΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
207.ΚΕΛΕΚΤΣΟΓΛΟΥ ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ
208.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΗΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
209.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
210.ΚΑΛΒΟΥΡΤΖΗΣ ΜΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
211.ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
212.ΚΟΡΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
213.ΣΙΝΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
214.ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
215.ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
216.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
217.ΔΡΟΓΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
218.ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΕΛΓΚΟΥΤΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
219.ΖΗΤΗΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΕΥΟΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
220.ΤΣΑΜΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΕΥΟΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
221.ΚΑΡΡΑ ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
222. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΥΚΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
223.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΥΚΕΩΝ Δ.Σ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
224.ΠΟΥΤΑΧΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
225.ΤΣΕΝΤΕΜΕ ΣΤΕΛΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ/ ΔΗΜΟΤ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
226.ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΗΣ ΚΛΗΜΕΝΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
227.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΣΑΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
228.ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΡΙΑ
229.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΖΟΥΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟ – ΕΥΟΣΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
230.ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΕΥΟΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ (ΝΕΟΛΑΙΑ)
231.ΦΑΧΙΡΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΕΥΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ/ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
232.ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΡΜΗΣ ΤΟΥΡΚΟΛΟΓΟΣ
233.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΟΥΛΙΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
234.ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
235.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΥΚΕΩΝ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
236.ΣΚΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΥΚΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ
237.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
238.ΣΑΡΙΣΒΙΛΙ ΙΡΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
239.ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΛΑ ΑΡΙΔΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
240.ΟΥΡΤΖΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΛΑ ΑΡΙΔΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
241.ΑΚΡΙΒΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΒΟΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
242.ΤΣΙΚΟΥΡΚΙΤΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΒΟΛΟΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
243.ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
244.ΤΣΟΜΠΑΝΟΥ ΒΙΚΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
245.ΔΡΟΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
246.ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΜΑΚΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΜΗΧ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
247.ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
248.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΙΛΚΙΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
249.ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
250.ΚΟΛΒΟΔΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ ΕΒΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου 2011, ένας πολύ γνωστός Έλληνας διανοούμενος, καθηγητής πανεπιστήμιου, ο Δ. Κ., τουρκολόγος, πήγε στην Τουρκία και μίλησε στο πανεπιστήμιο Gediz  της Κωνσταντινούπολης, (εφημερίδα Sabah 6/10/2011), λέγοντας στο τουρκικό ακροατήριο του τα έξης καταπληκτικά: «Μόνο οι Τούρκοι μπορούν  να σώσουν την Ελλάδα από την οικονομική  κρίση. Η μόνη σωτηρία της Ελλάδας είναι η… ένωση και η ενσωμάτωση της με τη  Τουρκία». Αυτό είναι άλλο ένα θλιβερό δείγμα του πως παρουσιάζεται η χώρα μας με την δεδομένη οικονομική κρίση από τους ίδιους τους Έλληνες στην Τουρκία  και ποιες εντυπώσεις επικρατούν για την Ελλάδα στην τουρκική κοινωνία.
Σήμερα την Άγκυρα πιστεύουν ότι εμείς είμαστε ο πιο αδύνατος κρίκος στον τουρκικό περίγυρο, (ένας περίγυρος που όπως θα δούμε παρακάτω είναι άκρως προβληματικός) και ότι θα ήμασταν πραγματικά μια υπέροχη «λιχουδιά» για το τουρκικό  κατεστημένο είτε αυτό είναι κεμαλικό, είτε ισλαμικό του Ερντογάν, που όπως αποδεικνύεται είναι ακόμα χειρότερο από το πρώτο καθώς διαπνέεται από ένα ακατάσχετο ιμπεριαλισμό που συμπλέει την θρησκεία με τον τουρκικό εθνικισμό. Το πρόβλημα όμως για τους Τούρκους, που λαχταράνε να κάνουν περίπατο στο Αιγαίο και στην Θράκη, είναι ότι ο επιτιθέμενος πάντα καταδικάζεται διεθνώς και συχνά αναγκάζεται να πληρώσει τις συνέπειες της επιθετικότητας του, (όχι πάντα). Για τον  λόγο αυτό οι Τούρκοι δεν θα ήθελαν ποτέ  να εμφανιστούν σαν οι επιτιθέμενοι και οι πολεμοχαρείς. Έτσι εμφανίζονται σαν οι «αθώες περιστερές» που απέναντι στους κακούς, μπαταξήδες και  αναρχικούς Έλληνες,  είναι οι ειρηνοποιοί και εγγυητές της σταθερότητας στην περιοχή. Δεδομένης αφορμής όμως…

Παράλληλα γίνεται μια μεγάλη εκστρατεία στους Τούρκους επενδυτές και άλλους να έρθουν και να αγοράσουν «κοψομεσιά» κάθε τι το ελληνικό, από κότερα, επιχειρήσεις, τράπεζες, μέχρι και νησιά και υφαλοκρηπίδες που έχουν τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα. -Τρέξτε η ευκαιρία είναι μεγάλη, προτρέπουν οι τουρκικές εφημερίδες, η Ελλάδα ξεπουλιέται στην μισή τιμή και ακόμα χαμηλότερα, μην χάσετε τέτοια ευκαιρία. Σώστε την Ελλάδα !!! ! Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το άρθρο της δημοσιογράφου της Hurriyet, Sevin Turan, στις 8 Οκτωβρίου, που απευθύνεται στους Έλληνες και τους συμβουλεύει «στοργικά» να μην κάνουν πια αερομαχίες αλλά τα λεφτά για την αεροπορία να τα δώσουν στα …ελληνικά χρέη. Μέχρι και οι ελληνικές ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ,  όπως της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, όπως αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak  στις 14 Οκτωβρίου, σπεύδουν να ζητήσουν την… «οικονομική προστασία» της Τουρκικής Αεροπορικής Εταιρείας, «Türk Hava Yolları» ενώ η εφημερίδα Zaman, στις 13 Οκτωβρίου καλεί τους Τούρκους επιχειρηματίες να σπεύσουν να αγοράσουν όσο, όσο τις ελληνικές επιχειρήσεις για να τις σώσουν. Δηλαδή τα πρόβατα καταφεύγουν στην προστασία του …Λύκου. Αλλά τι να πει κανείς όταν Έλληνες μεγιστάνες, όπως οι ελληνοκαναδοί αδελφοί Λαζαρίδη, (ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη), αντί να έρθουν να στηρίξουν την δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, πηγαίνουν στην Τουρκία για μεγάλες επενδύσεις, όπως αναφέρει πανηγυρικά η εφημερίδα Mıllıyet, στις 10 Οκτωβρίου. Α  ρε κατακαημένο Ελλαδιστάν!!!

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα φοβίας και ένα κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στην γειτονική χώρα. Η αντίληψη αυτή   στηρίχτηκε από τις ελληνικές κυβερνήσεις πρώτα με τον κ. Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον κ. Σημίτη.  Στη συνέχεια είχαμε το περίφημο «άνοιγμα» του κ Παπανδρέου που άνοιξε τις πύλες της Ευρώπης στο Ελσίνκι το 1999 με τις βαρύγδουπες τότε δηλώσεις του ότι θα σταματούσαν οι αεροπορικές εμπλοκές στο Αιγαίο, λες και δεν ήξερε τι πραγματικά σημαίνει τουρκικός επεκτατισμός. Η Ελλάδα επαφίονταν στην αυταπάτη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας για να  καταστρώσει την εξωτερική της πολιτική, μια στρατηγική που όπως φάνηκε αργότερα ήταν μια τραγική αυταπάτη καθώς δεν λύθηκε κανένα ελληνοτουρκικό πρόβλημα. Η τουρκική επιθετικότητα με το τρίο Ερντογάν - Νταβούτολγου και Γκιούλ, αναβαπτισμένη τώρα, διακατέχεται και από το όραμα της αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτό το αίσθημα κατωτερότητας και του κόμπλεξ καλλιεργήθηκε και από μια μεγάλη ελίτ των ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων πολλοί γνωστοί επώνυμοι δημοσιογράφοι που έσπευδαν να φωτογραφηθούν δίπλα στον αρχιτέκτονα της εισβολής στην Κύπρο, Μπουλέν Ετσεβίτ, στην πρώτη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη το Φθινόπωρο του 1999.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλοί υποτιθέμενοι στρατηγικοί αναλυτές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αναγκαιότητας υποχωρήσεων στην τουρκική επιθετικότητα, γιατί η διαμάχη, όπως υποστήριζαν, είναι αδιέξοδο και έθεταν πάντα το πλαστό  ερώτημα «δηλαδή θέλετε πόλεμο;». Ακολούθησε ένα χείμαρρος παραπληροφόρησης ενώ τελευταία ενέσκηψε σαν ένα πολύ χρήσιμο όπλο στην κατεύθυνση της υποτακτικότητας και ένας τηλεοπτικός ορυμαγδός με τα περίφημα τουρκικά σήριαλ. Εδώ φάνηκε πραγματικά η τραγική ειρωνεία και η ελληνική βλακεία σε όλο της το μεγαλείο. Σήριαλ που δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνο μια ψεύτικη εικόνα της Τουρκίας με πολύ γνωστούς ηθοποιούς που έτριβαν τα χέρια τους από τα ελληνικά  ευρώ που  έρρεαν  στις τσέπες τους για να ειρωνεύονται την Ελλάδα κατέκτησαν το ελληνικό κοινό.   Σήμερα στην Τουρκία προβάλλετε ένα κατάπληκτο σήριαλ, (που φυσικά κανείς δεν θα τολμήσει να το φέρει στην Ελλάδα), με φόντο τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο με τον τίτλο «Mazi kalbımde yaradir». Στο σήριαλ αυτό οι «Τούρκοι απελευθερωτές» του νησιού   κυνηγούν τους «παράνομους» και «εγκληματίες» Έλληνες και τους «καθαρίζουν» σε κάθε ευκαιρία. Ξέρετε ποιος είναι ο ήρωας των Τούρκων εκδικητών στην μεγαλόνησο; Είναι ο ηθοποιός Özgür Çevik, ο περίφημος Νίκος από το γνωστό τουρκικό σήριαλ, «Ιστορίες Αγάπης», δηλαδή ο Έλληνας γαμπρός που είχε συγκινήσει  τους Έλληνες τηλεθεατές. Στο ίδιο σήριαλ πρωταγωνιστεί και η Sedef Avcı, η περίφημη Μπαχάρ από το γνωστό που έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης σήριαλ, Εζέλ. Η Μπαχάρ είναι αιχμάλωτη των κακών Ελλήνων, καταφέρνει και δραπετεύει και γυρίζει στα χωριά όπου οι «αιμοβόροι εγκληματίες  Έλληνες» έσφαζαν και έκαιγαν κάθε τι το τουρκοκυπριακό. Θάνατος λοιπόν στους εγκληματίες Έλληνες από δυο πολύ γνωστούς Τούρκους   ηθοποιούς που έχουν ηρωοποιηθεί  από το ελληνικό κοινό. Μπράβο μας!!

 Αλλά ποια  είναι η πραγματικότητα  για την ίδια την Τουρκία; Όσο και αν δεν το πιστεύετε, ο Ερντογάν έπαιξε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι και τώρα οι φλόγες αγγίζουν την ίδια την Άγκυρα. Το κουρδικό ξαναγύρισε στην δεκαετία του ενενήντα όταν κάθε μέρα είχαμε αιματηρές μάχες με νεκρούς και από τις δυο πλευρές. Το Ιράν είναι εξαγριωμένο με την Άγκυρα εξ αιτίας της εγκατάστασης των περίφημων ραντάρ του ΝΑΤΟ στην Μαλάτεια και τα οποία, όπως υποστηρίζουν στην Τεχεράνη, εξυπηρετούν τις επιθετικές προθέσεις των ΗΠΑ. Η Συρία του Άσαντ πνέει μένεα κατά του Ερντογάν εξ αιτίας της στάσης που έχει κρατήσει η Άγκυρα στο συριακό.  Η Συρία του Άσαντ έχει δηλώσει στον ίδιο τον Νταβούτογλου ότι όσα  γίνονται τώρα στην Συρία αν ανατραπεί ο Άσαντ, θα… τα βρουν πολύ χειρότερα στην ίδια την Τουρκία. Το αραβικό «άνοιγμα» του Ερντογάν έχει ξεφουσκώσει καθώς οι ίδιοι οι Άραβες δεν έχουν καμία κοινή γραμμή ενώ ήδη πολλοί επικρίνουν την Άγκυρα ότι υποκρίνεται καθώς ο πραγματικός της σκοπός είναι η αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας που ξυπνάει ζοφερές αναμνήσεις στον αραβικό κόσμο. Η κρίση με το Ισραήλ είναι σε εξέλιξη και εδώ φάνηκε ξεκάθαρα ότι η αλαζονεία του Ερντογάν δημιουργεί συνεχώς καινούργια αδιέξοδα. Οι Τούρκοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ για τον απλούστατο λόγο ότι η στρατοκρατική τους μηχανή σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από τους Ισραηλινούς. Από την άλλη,  η στάση των ΗΠΑ που είναι σε προεκλογική περίοδο και εδώ το ισραηλινό λόμπυ παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι καθαρά υπέρ του Ισραήλ. Και εκτός από όλα αυτά υπάρχει και το περίφημο πρόβλημα ταυτότητας που συνεχώς μεγαλώνει καθώς τα εκατομμύρια των κατοίκων της Ανατολίας συνειδητοποιούν πως είναι ουσιαστικά χωρίς εθνική και θρησκευτική ταυτότητα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και η Άγκυρα βρίσκεται σε άκρως δυσχερή θέση, εμείς για άλλη μια φορά οδηγούμαστε από άκρως ανυπόληπτους ανθρώπους κατευθείαν στον γκρεμό. Και δεν είναι ο οικονομικός γκρεμός που θα μας βαραθρώσει, αλλά κυρίως ο εθνικός. Προσέξτε! Η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας θα είναι πολύ  πιο βαριά από την απώλεια της καλοπέρασης μας όπως την είχαμε μάθει τις τελευταίες δεκαετίες αδιαφορώντας για την ιστορία και την ορθόδοξη παράδοση μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας- Τουρκολόγος

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

“Ελεύθεροι Πολίτες”: Νέα πολιτική Κίνηση στο προσκήνιο



- ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Μετά την αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και της πλειονότητας των στελεχών του νεοσύστατου κομματικού σχηματισμού Άρματος Πολιτών, λόγω της σοβαρής διαφωνίας που προέκυψε αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπήρχε και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες της “ΠΥΞΙΔΑnews”, τα γνωστά στελέχη που αποχώρησαν από το Άρμα: Β. Οικονόμου, Ν. Γαλανός, Μ. Γιομπαζολιάς, Ε. Κοντομάρης, Γ. Καλούδης αλλά και εκατοντάδες άλλα, προχωρούν στη δημιουργία και τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα, μιας νέας πολιτικής κίνησης, η οποία σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα φέρει την ονομασία “Ελεύθεροι Πολίτες”. Ήδη, έχουν προχωρήσει στη σύνταξη της διακήρυξης, έχουν νοικιάσει γραφεία, προχώρησαν στη συγκρότηση Συντονιστικής επιτροπής αλλά στη συγκρότηση Συντονιστικών περιφερειακών επιτροπών. Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν Τετάρτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα – περίπου 300 – που θα στηρίζουν τη νέα αυτή πολιτική Κίνηση, η οποία και θα μετεξελιχθεί σε κομματικό σχηματισμό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, επώνυμα στελέχη από το χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν αποστασιοποιηθεί αλλά και εκατοντάδες νέοι πολίτες και πρόσωπα, έχουν πλαισιώσει τη νέα αυτή Πολιτική Κίνηση, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, παρακολουθούν στενά από την Ιπποκράτους. Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ανησυχία του, μόλις πληροφορήθηκε τις θετικές αντιδράσεις που υπήρξαν, ειδικά στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που έκαναν λόγο για μαζική αποχώρηση στελεχών από το Άρμα Πολιτών και δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Έτερο στέλεχος επίσης, διετύπωνε ανησυχίες για τις συνεχείς επαφές του επικεφαλής της Κίνησης Β. Οικονόμου, με πρώην βουλευτές του Κινήματος και όχι μόνο αλλά και με στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. “Που το πάει ο γενειοφόρος;” ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση του προς τον υφιστάμενο του, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. Γεγονός είναι πάντως ότι, η νέα αυτή σοβαρή πολιτική Κίνηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις γνωστού πολιτικού αναλυτή, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό τόσο άμεσα όσο και μεσομακροπρόθεσμα.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ: Απαλλαγή από το πρόστιμο πλήρως για κύρια και μοναδική κατοικία των Ελλήνων προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση


 Ψήφισμα
Σήμερα, 7 Οκτωβρίου 2011, στον Ασπρόπυργο, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Ασπροπύργου, του Δήμου Αχαρνών, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε., των ποντιακών συλλόγων Μάνδρας, Ελευσίνας, Μαγούλας, Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Κορωπίου, καθώς και οι ιδιοκτήτες κατοικιών εκτός σχεδίου πόλεως, και μετά από πολύωρη συζήτηση και ενημέρωση γύρω από το Νόμο 4014/2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος», αποφάσισαν τα ακόλουθα:

Έχοντας υπόψη ότι:
-          Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτείας τα έτη 1988-1993, αλλά και μετά, να εξασφαλίσει στέγαση και κοινωνική αποκατάσταση στους Έλληνες από την πρώην Σοβιετική Ένωση τους οποίους κάλεσε στην Ελλάδα ή ακόμα και ανέλαβε τη μετακίνησή τους προς αυτήν, οι οικογένειες –πολλές με παιδιά και ηλικιωμένους- εγκαταλείφτηκαν να  αντιμετωπίσουν οι ίδιοι το ζήτημα της στέγασής τους. Η όποια πολιτική επιδότησης στέγασης, που αναπτύχθηκε τουλάχιστον πενταετία μετά, εξαίρεσε τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων εκτός σχεδίου πόλεως από το οποιοδήποτε ευεργετικό μέτρο.
-          Λόγω μεγάλης οικονομικής στενότητας (πολλοί έφτασαν πρόσφυγες του πολέμου του 1991 στον Καύκασο, εξαναγκασμένοι στην προσφυγιά) - αναγκάστηκαν να αναζητήσουν γη σε οικονομικές περιοχές -υπανάπτυκτες τότε- πέφτοντας συχνά, λόγω άγνοιας νεοελληνικής γλώσσας και γενικά ελληνικής πραγματικότητας- θύματα επιτήδειων που πουλούσαν με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο παράνομες εκτάσεις.
-          Οι κατοικίες των Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση δεν βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις ή στις ακτές, ώστε να επιβαρύνουν το περιβάλλον και να εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα διαβίωσης, αλλά σε περιοχές ναι μεν κατοικήσιμες, ωστόσο λιγότερο ανεπτυγμένες. Μάλιστα, ήταν αυτοί που έδωσαν ζωή και ανάπτυξη στις περιοχές αυτές, διευρύνοντας τον οικιστικό ιστό των μεγάλων πυκνοκατοικημένων πόλεων, χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
-          Οι οικίες των Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση κτίστηκαν με προσωπική εργασία των μελών της οικογένειας, με αλληλοβοήθεια και αυτοθυσίες, ώστε να εξασφαλιστεί η στοιχειώδη στέγαση. Η πρακτική αυτή δυστυχώς έχει γίνει παράδοση για τους Έλληνες του Πόντου και ειδικά για όσους κατέφυγαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση, αφού, όπως έδειξε και η Ιστορία, αναγκάστηκαν να κτίσουν τουλάχιστον 4 σπίτια σε λιγότερο από 90 χρόνια.
-          Πρόκειται για οικογένειες κατά πλειοψηφία πολύτεκνες, αυτές δηλαδή που συμβάλουν στη σχετική δημογραφική ισορροπία στη χώρα μας, προσφέροντας Ελληνόπουλα με παραδόσεις και αρχές στη σύγχρονη κοινωνία της παγκοσμιοποίησης και της αφομοίωσης. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ωστόσο υπάρχει ένας-δύο εργαζόμενοι για να εξασφαλίζει τα προς το ζην ανά κατά μέσο όρο 5-7 άτομα.
-          Κανένας φορέας ή όργανο του κράτους στη διάρκεια των είκοσι ετών δεν εμπόδισε ποτέ τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων εκτός σχέδιο πόλεως να αναγείρει οικία. Τουναντίον, υπάρχει μια σειρά από παράγοντες της πολιτείας και του δημοσίου
-          που ενθάρρυναν τη δημιουργία κατοικιών, όπως αυτοί που εξασφάλιζαν ηλεκτροδότηση, παροχή νερού, έκδοση δανείων (!), ανάπτυξη υποδομών (δρόμοι, πλατείες, δημόσια κτίρια) για λογαριασμό των «αυθαίρετων» αυτών κατοικιών. Ωστόσο, την όποια παρανομία καλούνται σήμερα να πληρώσουν μόνον οι ιδιώτες ιδιοκτήτες ή -πολλές φορές- παιδιά και εγγόνια της γενιάς των προσφύγων.
-          Τα σπίτια που κτίστηκαν αφορούν πρώτη κατοικία και στην πλειοψηφία μοναδική.
-          Το άρθρο 255 ΑΚ αναφέρει ως γενική αρχή του δικαίου: «Κανείς δεν υποχρεούται στα αδύνατα».
-          Κρίνεται απαράδεκτη μια τέτοια αντιμετώπιση από την πλευρά του κράτους των Ελλήνων προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση ιδιοκτητών αυθαίρετης αλλά απολύτως αναγκαίας πρώτης κατοικίας.

Αιτούμαστε
-          την τροποποίηση του ως άνω νόμου, με την εισαγωγή των Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση στις κατηγορίες ειδικών ομάδων που εξετάζονται με κοινωνικό συντελεστή, και συγκεκριμένα ως εξής:
«Κοινωνικός συντελεστής
Απαλλαγή από το πρόστιμο πλήρως  για κύρια και μοναδική κατοικία των Ελλήνων προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση»
-          την κατάργηση του χρονικού ορίου 30 χρόνων ισχύος της «Τακτοποίησης»

Υπογράφοντες
Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε.
Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας
Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας
 Σύλλογος Ποντίων Αχαρνών
Σύλλογος Ποντίων Άνω Λιοσίων
Σύλλογος Ποντίων Μάνδρας
Σύλλογος Ποντίων Κορωπίου
                                                       

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Β.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ:ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΝΤΙΩΝ!



Σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο με συλλόγους και φορείς για τα θέματα των προστίμων και των δανείων που αφορούν αυθαίρετα πρώτης κατοικίας χιλιάδων ποντιακών οικογενειών, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν καλύπτει τα δίκαια αιτήματα των Ποντίων καθώς τα εξαντλητικά πρόστιμα μοιράζονται σε δόσεις, την ίδια ώρα που η ανεργία και η ανέχεια πλήττει τις ποντιακές οικογένειες και καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή τους. Το ελληνικό κράτος οφείλει εδώ και τώρα να δώσει διέξοδο ζωής στους χιλιάδες συμπατριώτες που καλέσαμε από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τους "πετάξαμε στους σκουπιδότοπους" των πόλεων μας ονομάζοντας το αυτό Στεγαστική Πολιτική. Με την ευκαιρία αυτή ο Βουλευτής κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δήλωσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό των Ποντίων μέχρι να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματά τους. Τέλος ο Βασίλης Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία προκειμένου μαζί με άλλους Βουλευτές που συμφωνούν στο δίκαιο των αιτημάτων, να καταθέσουν κοινή τροπολογία, για να ενταχθούν οι πρώτες και μοναδικές κατοικίες των Παλιννοστούντων Ποντίων, σε ειδική κατηγορία ώστε να είναι εφικτή η νομιμοποίησή τους, ρύθμιση που θα έπρεπε να έχει περιληφθεί στο νόμο που ψηφίστηκε!