Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το ζήτημα της ανταλλάξιμης περιουσίας έθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γαβριήλ Αβραμίδης



ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                           
                                                                                      Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Συζητήθηκε στη  Βουλή την Παρασκευή 18  Ιανουαρίου, η  επίκαιρη ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, που κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης, προς τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το ζήτημα της ανταλλάξιμης περιουσίας και τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Πολιτείας προς τους  παλιννοστήσαντες  ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Παραθέτουμε συνοπτικά την απάντηση που έλαβε.
            Σε ό,τι αφορά το ερώτημα, πως σκοπεύει η κυβέρνηση να επανορθώσει το «ατόπημα» της Ελληνικής Πολιτείας, σχετικά με τη διαχείριση της Ανταλλάξιμης Περιουσίας και το ενδεχόμενο επανασύστασης του Τ.Α.Π.Α.Π. (Ταμείο Ανταλλαξίμου Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων), ο υπουργός απάντησε πως το προαναφερθέν Ταμείο καταργήθηκε με το Π.Δ. 137/98 και οι αρμοδιότητές του πέρασαν στο 3ο τμήμα Ανταλλάξιμων Κτημάτων του υπουργείου Οικονομικών και ασκούνται από τον υπουργό, ή από το εξουσιοδοτημένο από αυτόν όργανο, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3, του εν λόγω διατάγματος. Όσο για τα έσοδα, από την ανταλλάξιμη περιουσία, τα οποία εισπράττονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το 2010 εισπράχτηκαν 1,9 εκατομμύρια €, ενώ το 2011 και το 2012 τα έσοδα αυτά ήταν 1 εκατομμύριο €, κατ΄ έτος. 
Επισήμανε ακόμη πως η ανταλλάξιμη περιουσία, σύμφωνα με την περίπτωση Α της παρ.1, του Άρθρου 2, του σχετικού Βασιλικού Διατάγματος (29/9/1939), διαχειρίζεται και ρευστοποιείται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Τέλος ο κ.  Στουρνάρας, ερμηνεύοντας το Άρθρο 142, της συνθήκης της Λοζάνης, αναφέρθηκε στην ειδική σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (30/1/1923), βάσει της οποίας, ισχυρίστηκε  «μόνο η περιουσία που εγκατέλειψαν οι Τούρκοι, είναι διαχειρίσιμη - ανταλλάξιμη περιουσία και δεν προβλέπεται στο νόμο περί ανταλλάξιμων –σήμερα- η αποκατάσταση των παλιννοστούντων από την τέως Σοβιετική Ένωση»!      
Στην ερώτηση εάν αναγνωρίζει ή όχι, η παρούσα Κυβέρνηση, την υποχρέωση της Πολιτείας, να συνδράμει σταθερά τα Προσφυγικά Σωματεία και Ιδρύματα και εάν είναι ή όχι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, ο τερματισμός του σφετερισμού της Ανταλλάξιμης Περιουσίας, απ΄ την Ελληνική Πολιτεία, ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι, η Ελληνική Πολιτεία έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα προστασίας των Ποντιακής καταγωγής ομογενών, στήριξης των προσφυγικών σωματείων, και ανάδειξης της πολιτισμικής τους κληρονομιάς.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο Υπουργός, και τα οποία αφορούσαν στην περίοδο 2003–2008, αφού όπως είπε δεν υπάρχουν πιο πρόσφατα δεδομένα (!!), οι επιχορηγήσεις για την εν λόγω περίοδο ανήλθαν στο ποσό των 500.000 €. 
            Επιπλέον, απαντώντας στο αίτημα να πάψει ο σφετερισμός της ανταλλάξιμης περιουσίας από την Ελληνική Πολιτεία, ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας υπέρ του δημοσίου δεν συνιστά σφετερισμό (!), αλλά είναι ευκαιρία αξιοποίησης μεγάλων εκτάσεων, προς όφελος της κοινωνικής πολιτικής! Ανέφερε επίσης την ανάγκη να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του δημοσίου, προκειμένου να πάψει η μείωση μισθών και συντάξεων και η επιβολή φόρων.
Την ίδια ώρα όμως  που ο κ. Στουρνάρας  κάνει λόγο για κοινωνική πολιτική, η κυβέρνηση,
όχι μόνο αρνείται να αξιοποιήσει την ανταλλάξιμη περιουσία υπέρ των νεοπροσφύγων ομογενών, αλλά τους επιβάλλει βαρύτατα πρόστιμα για τα σπίτια που έχτισαν χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας και εσχάτως, κόβει τις πενιχρές συντάξεις του Ο.Γ.Α. (περίπου 300€), από τους υπερήλικες ανασφάλιστους ομογενείς, καθώς και την δυνατότητα πρόσβασής τους σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή φροντίδα! Με άλλα λόγια, τους καταδικάζει σε έσχατη ένδεια και ουσιαστικά στην εξαθλίωση και στον αργό θάνατο. 
            Για μια ακόμα φορά, όλοι οι Έλληνες μπορούν να κρίνουν τα λόγια και τις πράξεις των σημερινών κυβερνώντων, οι οποίοι, ως μοναδικό καθήκον τους εννοούν την άκριτη και πλήρη συμμόρφωσή τους με τις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων, αδιαφορώντας για την εθνική αξιοπρέπεια, για τις συνθήκες διαβίωσης του λαού, ακόμη και για την προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

Η Ελλάδα διώχνει από την Θράκη ομογενείς Ποντίους


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Το Υπουργείο Εργασίας “σκοτώνει” τους Ποντίους παλιννοστήσαντες πρόσφυγες - Κόβει την ισχνή σύνταξη, από αβοήθητους γέροντες - Θέλουν μήπως ν' αδειάσει η Θράκη και να γεμίσει με ισλαμιστές μουσουλμάνους;
Με μία ξαφνική και πρωτοφανή επίδειξη έπαρσης, αναισθησίας και ανθελληνισμού, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αποφάσισε και διατάζει την καταδίκη σε αργό θάνατο χιλιάδων Ελλήνων προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που ήρθαν στην πατρίδα για προστασία από την «Μητέρα Ελλάδα» όταν αντιμετώπιζαν διωγμούς και οικονομική ανέχεια μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Σε έγγραφο που έστειλε η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, θέτει ως προϋπόθεση για συνταξιοδότηση και συνέχιση των βοηθημάτων που λαμβάνουν οι δικαιούχοι, αυτοί (οι δικαιούχοι) «να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 έτη».
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ποντίων προσφύγων-παλιννοστούντων ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ αυτή την προϋπόθεση και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης το γνωρίζουν. Βρίσκονται μεν νόμιμα και μόνιμα αλλά όχι για 20 χρόνια.
Οι άνθρωποι αυτοί (τα παιδιά των οποίων γεννήθηκαν, μεγάλωσαν στην Ελλάδα και πληρώνουν φόρους) λάμβαναν ένα μικρό ποσό ανά δίμηνο και τώρα πέφτουν θύματα διάκρισης.
Μπήκε αυθαίρετα η πρόβλεψη των 20 ετών διαρκούς παραμονής στη Ελλάδα, τη στιγμή που οι Πόντιοι πρόσφυγες και οι Βορειοηπειρώτες βρίσκονται στην Ελλάδα για λιγότερο από 20 χρόνια.
Αυτή η διάταξη είναι φωτογραφική για να αποκλείει Πόντιους και Βορειοηπειρώτες, τη στιγμή μάλιστα που οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έλαβαν μεγάλα ευρωπαϊκά κονδύλια για αυτούς τους επαναπατριζόμενους πρόσφυγες και τους εκμεταλεύθηκαν ως ψηφοφόρους των μεγάλων κομμάτων.
Τώρα τους ενοχλούν και θέλουν να τους αντικαταστήσουν με λαθρομετανάστες-σκλάβους από την Ασία;
Το άλλο βήμα θα είναι να διώξουν και τους υπόλοιπους Έλληνες; Βήμα βήμα κάνουν «σαλαμοποίηση» της κοινωνίας, ώστε να αντικαταστήσουν τον πληθυσμό της Ελλάδας και να την αφελληνίσουν.
Γιατί δεν εξαιρέθηκαν από αυτή τη διάταξη ώστε να εξακολουθούν να λαμβάνουν το ζωτικά απαραίτητο βοήθημα που τους διατηρεί μία μετά-βίας αξιοπρεπή διαβίωση;
Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν είναι τυχαίο και εκτός των άλλων αποσκοπεί και στην εξαφάνιση του ποντιακού στοιχείου από την Θράκη, όπου βρίσκεται πολύ μεγάλος αριθμός και «στηρίζει Θερμοπύλες».
Η τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να έχει ανεπάρκεια να υψώσει ανάστημα και φωνή απέναντι στα ανθελληνικά συμφέροντα της Τρόικας.
Δεν είμαστε όμως ίδιοι ακόμη και έχουμε απέναντι την Τρόικα.
Αυτή είναι η πρώτη φωνή ότι δεν θα επιτρέψουμε τη δολοφονία των Ποντίων προσφύγων-παλιννοστούντων. Θα επαναφέρουμε την κατάσταση όπως πρέπει να είναι.
***
Σημείωση Ε.Θ.
Όταν διαβάσει κανείς το κείμενο της υπ' αριθμ. Α.Π. Φ.10034οικ/26561/478 εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας που απευθύνεται προς όλους του Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, βλέπει ένα κείμενο τουλάχιστον ανώδυνο.
Όταν όμως το θέσει σε εφαρμογή με την πραγματικότητα, διαπιστώνει πως στρέφεται ευθέως κατά των προσφύγων παλιννοστήσαντες Ποντίων και Βορειοηπειρωτών, αφού κόβει τις έστω και λίγες συντάξεις που λαμβάνουν οι γέροντες κυρίως ομογενείς μας και ουσιαστικά τους διώχνει από την Ελλάδα.
Γιατί άραγε; Για να αδειάσει η Θράκη μας και να γεμίσει με ισλαμιστές μουσουλμάνους;
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
Γι' αυτό θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους φορείς και κυρίως τους βουλευτές της Θράκης.
Σε στραβό δρόμο βαδίζουμε. Ποιος θα βάλει φρένο στον αφανισμό της Θράκης
Σ.Κ.