Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αδιάλλακτα αντίθετοι σε μνημείο υπέρ Νεότουρκων η ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
e-mail:info@poe.org.gr    www.poe.org.gr

Θεσσαλονίκη, 22-11-2010

Θέμα : «Ακατάλληλη για τουριστική εκμετάλλευση και μή ανυπεράσπιστη η Εθνική Μνήμη-Αδιάλλακτα αντίθετοι σε μνημείο υπέρ Νεότουρκων»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου κάνει τη διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν διαβάζει ιστορία» και αποφασίζει αμέσως να δώσει λύση στο πρόβλημα της πόλης εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταστήσει
στην Πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων».
Εξηγεί δε ότι το μνημείο αυτό θα αποτελεί κίνητρο να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι «να προσκυνούν τα πατρογονικά τους» όπως, κατά την έκφρασή του, «πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά».
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) υπενθυμίζει ότι το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχθηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό.
Ότι οι Νεότουρκοι σε συνέδριό τους, που έγινε εδώ στην Οθωμανική ακόμη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1911 , αποφάσισαν επίσημα την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων.
Ότι αυτοί εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή τις ειδεχθείς γενοκτονικές μεθόδους κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, που συνέχισε και ολοκλήρωσε ο Κεμαλισμός με συνέπεια εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και 353.000 Έλληνες του Πόντου, η ιερή μνήμη των οποίων δεν είναι ανυπεράσπιστη σε αυτή την πόλη και βεβαίως δεν προσφέρεται για τουριστική εκμετάλλευση.
Για το σκοπό αυτό μπορεί να αναδείξει ο κ. Δήμαρχος τα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.
Λόγοι ιστορικοί, ηθικοί, συναισθηματικοί υπαγορεύουν να είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι σε κάθε σκέψη να αποδοθούν τιμές σε γενοκτόνους.

Θεσσαλονίκη 22.11.2010


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Παρχαρίδης Κωνσταντίνος Γαβρίδης
Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ. Δικηγόρος

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Στον αγώνα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Γαβριήλ Αβραμίδης με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη


ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959 από γονείς ποντιακής καταγωγής.
Σπούδασε ελληνική φιλολογία και γλωσσολογία στο ΑΠΘ και παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας.
Είναι δημοσιογράφος στο Ράδιο Ακρίτες, το ραδιόφωνο του ποντιακού ελληνισμού, όπου παρουσιάζει καθημερινά την εκπομπή “Πρωινή Αναφορά”. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση, την EURO TV και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλεόραση παρουσιάζοντας καθημερινή ενημερωτική εκπομπή. 
Επίσης εργάστηκε στο Κρατικό Ραδιόφωνο στα βραχέα, όπου παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή “Οδός Ελλήνων” για τους απόδημους Έλληνες. Εκδίδει την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ και είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΔΗ.ΠΗ.Τ.).
Το  1998 εκλέχτηκε νομαρχιακός  σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Ως  νομαρχιακός σύμβουλος διετέλεσε πρόεδρος επιτροπής του Νομαρχιακού  Συμβουλίου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού  και Παλιννοστούντων, μέλος της Κοινής Επιτροπής του Κέντρου Μελέτης και  Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας και πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών.
Το 1998 ίδρυσε το Κίνημα Ανέργων και αγωνίστηκε για την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους άνεργους στην Ελλάδα.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών ΑΠΘ, μέλος της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και από το 1985 δωρητής σώματος και μέλος της ΕΔΟΣΑ (Ένωση Δωρητών Οργάνων Σώματος Ανθρώπου), επίσης μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών.
Έχει ανακηρυχθεί για την κοινωνική προσφορά του επίτιμο μέλος πολλών συλλόγων. Είναι αναπληρωτής γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.
Γενικός Γραμματέας του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Επιχειρηματικής Συνεργασίας και συντονιστής της κίνησης Ελληνορωσική Συμμαχία – Ενωμένη Ελλάδα.
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.
Υποστηρικτής της δράσης του Συνδέσμου Προβολής και Στήριξης των Ελληνικών Προϊόντων και υπηρεσιών και εθελοντής υποστηρικτής του έργου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Είναι παντρεμένος με την Ίνγκα Αβραμίδου καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και έχει μια κόρη.

Η υποψηφιότητα του Θεοφάνη Παπαδόπουλου με το Στάθη Λαφαζανίδη γέρνει τη ζυγαριά στον Εύοσμο


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1963 στο Σαρλερουά Βελγίου από μετανάστες γονείς με καταγωγή από τα Κύργια Δράμας.
Κατοικεί στον Εύοσμο από το 1992. Είναι παντρεμένος  με την Αθηνά Ιωαννίδου εκπαιδευτικό (2ο Γυμνάσιο Ευόσμου) και  έχει 2 παιδιά  τον Παύλο 14 ετών και την Σοφία 9 ετών. Είναι δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ο Πολίτης του Ευόσμου». Από το 1995 έως το 2001 ήταν μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού τύπου Μακεδονίας-Θράκης και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων. Από το 2002 έως και σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ (Ένωση  Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης). Συνιδιοκτήτης στο  «Ράδιο Ακρόπολις» και διευθυντής  από το 1990-1994.Έχει συνεργαστεί με πολλά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης κάνοντας εκπομπές με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.  Από το 1994 εκδίδει την ανεξάρτητη μηνιαία κοινωνική και πολιτική εφημερίδα «Ο Πολίτης του Ευόσμου».Από το 1996 έως το 2001 εκδίδεται η δεκαπενθήμερη εφημερίδα «Δυτικός Κόσμος» με θέματα και ρεπορτάζ από τις δυτικές συνοικίες τις Θεσσαλονίκης. Το 2005 δημιούργησε το ενημερωτικό site «politis-press.gr» με ειδήσεις, άρθρα και σχόλια από τον κόσμο και την Ελλάδα. Είναι Σύμβουλος Έκδοσης στα γαστρονομικά περιοδικά «Sorbet» και «Import». Από το 1994-2000 ήταν Υπεύθυνος Τύπου του Σ.Ε.Ε.Β. Ευόσμου (Σύνδεσμος Εμπόρων Επαγγελματιών & Βιοτεχνών).Από το 2000-2005 ήταν Γενικός Γραμματέας στον Σ.Ε.Ε.Β. Ευόσμου.  Είναι διαχειριστής της μεγάλης τράπεζας αίματος «Ο Πολίτης».

Ο συντονιστής Νεολαίας της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη μάχη των δημοτικών εκλογών για το τοπικό συμβούλιο της Σταυρούπολης στο πλευρό του Δημήτρη Δεμουρτσίδη


ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΙΛΙΝΚΑΡΙΔΗΣ
(Υπ. Σύμβουλος Σταυρούπολης με Δήμαρχο τον Δημήτρη Δεμουρτζίδη )

Γεννήθηκε στη Σταυρούπολη Ρωσίας από γονείς ποντιακής καταγωγής.
Σε ηλικία 6 ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα με τους γονείς του στη Ελλάδα (Πολίχνη και Σταυρούπολη)
Έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό με διακρίσεις στο στίβο ,κατέκτησε την 3η θέση στην Ελλάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας εφήβων
Ασχολείται με την παραδοσιακή ποντιακή μουσική, είναι ενεργό μέλος του κινήματος δανειοληπτών Ποντίων παλιννοστούντων και συμμετείχε ως σύνεδρος της νεολαίας στο 6ο παγκόσμιο συνέδριο ποντιακού ελληνισμού.
Εργάζεται τα πρωινά στην οικογενειακή επιχείρηση ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΡΩΜΑΙΟΣ στη Νικόπολη και φοιτά στο 3ο έτος του εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου είναι και πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών.
Είναι συντονιστής νεολαίας της κίνησης Ελληνορωσική Συμμαχία-Ενωμένη Ελλάδα
ΤΗΛ.6982507744 /2310 68.68.64

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τοπικός σύμβουλος Σταυρούπολης ο Γιώργος Ασλαμάζης με το συνδυασμό του Δημήτρη Δεμουρτσίδη


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


        Γεννήθηκε  στη Μόσχα Ρωσίας το 1985. Μέχρι την ηλικία των επτά ετών, ζούσε στην Τσάλκα Γεωργίας.
Το 1992 παλιννόστησε στην Ελλάδα  με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.
Το 2004, αποφοίτησε από το Πειραματικό Ενιαίο Λύκειο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Κατά την διάρκεια των σχολικών σπουδών, συμμετείχε ενεργά στα κοινά και διετέλεσε πρόεδρος Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου στην τελευταία τάξη του λυκείου.
Το 2005, επιτυχώς εισήχθη στη σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Επί του παρόντος, εργάζεται ως υπεύθυνος πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλωσίμων στην εισαγωγική εταιρία  Data Media Co. Παράλληλα, διευθύνει οικογενειακή επιχείρηση στην περιοχή της Νικόπολης.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

Συντονισμένη προσπάθεια με κάθε δυνατό μέσο  για  στήριξη και ενίσχυση του συμπολίτη στα καθημερινά του προβλήματα όπως:
  1. Προβλήματα που απασχολούν την Νεολαία ( σπουδές, εργασία, κοινωνικά θέματα).
  2. Ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνορωσικών σχέσεων.
  3. Μεσολάβηση για να δοθεί απαραίτητη έμφαση από τις Τοπικές Αρχές και την Κυβέρνηση στα θέματα που απασχολούν τους ομογενείς:
·        Απόκτηση ιθαγένειας
·        Ζητήματα δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας
·        Διευκόλυνση στην επίλυση θεμάτων κατασκευής  αυθαίρετων κατοικιών


Ασλαμάζης Γεώργιος
                                                                                         

Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΣΙΝΤΑΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ




ΣΙΝΤΑΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ)

Γεννήθηκε στην Τσεχία από Έλληνες γονείς όπου και μεγάλωσε. Μετά τις Πανεπιστημιακές σπουδές στην Οδοντιατρική σχολή εργάστηκε ως οδοντίατρος στην Κλινική της Πράγας. Το 1990 επαναπατρίστηκε με τον σύζυγό της και το γιό της στην Ελλάδα. Από τότε είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης ασκώντας το επάγγελμά της στους Αμπελόκηπους. Σήμερα ζει στον Εύοσμο.
Η αγάπη και το ζωηρό ενδιαφέρον της για τον τόπο και οι ικανότητες της σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος συνέβαλαν ώστε να της δοθεί το χρίσμα της Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Ελευθερίου-Κορδελιού κ. Στάθη Λαφαζανίδη.

Με ευθύνη και τόλμη... Να αλλάξουμε τον τόπο μας!

Για το τοπικό συμβούλιο του Ελευθερίου Κορδελιού βάζει πλώρη ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Νίκος Τσολερίδης, στο πλευρό του Στάθη Λαφαζανίδη

ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννημένος στο Κλείτος Κοζάνης είμαι το έβδομο παιδί της οικογένειας. Παντρεμένος με την Ντίνα Σαρβανίδου από τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έχω δύο παιδιά τον Χρήστο και την Ιωάννα.
Αποφοίτησα από το (εξατάξιο) Γυμνάσιο Πτολεμαϊδος. Πτυχιούχος ηλεκτρολόγος υπομηχανικός. Γνώση αγγλικών μέτρια. Υπάλληλος ΟΤΕ και συνδικαλιστής της ΠΕΤΕΜ-ΟΤΕ, υπεύθυνος ΟΤΕ στο Αεροδρόμιο Μακεδονίας για τρία χρόνια
Μέλος της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Ηθοποιός στο ποντιακό θέατρο με παραστάσεις στην Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Σουηδία και Ολλανδία. Χορευτής της Ε.Λ.Θ. Υπεύθυνος στο καλλιτεχνικό Ε.Λ.Θ. Διετέλεσα ταμίας για εννέα χρόνια και Γ.Γραμματέας για δυο χρόνια.
Ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής στέγης βορείου Ελλάδος.
Παρουσιαστής, μαζί με την γυναίκα μου, της ποντιακής τηλεοπτικής εκπομπής της Ε.Λ.Θ. για 6 χρόνια στο κανάλι TIME. Στη συνέχεια, με ιδιωτική πρωτοβουλία, για επτά χρόνια της ζωντανής εκπομπής «Ελλάδα Πόντος», και «Ποντιακά και άλλα» στο ίδιο κανάλι. Στο σύνολο των 13 χρόνων εργαστήκαμε αφιλοκερδώς.

Η χοροδιδάσκαλος των Γεωργιανών Μπαλέτων Αθηνά Ισλαμίδη, υποψήφια τοπική σύμβουλος στο Κορδελιό με το Στ. Λαφαζανίδη




ΙΣΛΑΜΙΔΗ ΑΘΗΝΑ

Γεννήθηκε στην “ΓΕΩΡΓΙΑ-ΤΕΤΡΙΤΣΚΑΡΟ-ΙΒΑΝΟΒΚΑ” το 1975. Είναι παντρεμένη μητέρα ενός παιδιού.
ΣΠΟΥΔΕΣ:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Τυφλίδας: Τμήμα Αγγλικής-Ελληνικής φιλολογίας. Μουσική Σχολή της πόλης
ΤΕΤΡΙΤΣΚΑΡΟ. Μαθήματα χορού 8 χρόνια στην ίδια πόλη. Λύκειο με άριστο πτυχίο.
ΕΡΓΑΣΙΑ:
Ως χοροδιδάσκαλος στο Δήμος Ελ. Κορδελιού από το 1998. Από το 1998 υπεύθυνη του εμπορικού οίκου Ρωσικού βιβλίου «ΑΒΡΟΡΑ». Παράλληλα το 2008 ως ελεύθερη επαγγελματίας ιδιοκτήτρια καταστήματος “Αβρόρα-Άρτ” είδη δώρων, λαϊκή τέχνη από Ρωσία.

Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Ευόσμου με το Λαφαζανίδη ο αγωνιστής Ζούραμπ Φιλιππίδης



ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΖΟΥΡΑΜΠ

Γεννήθηκε το 1962 στην Τιφλίδα της Γεωργίας από Πόντιους γονείς.
Εργάστηκε ως μηχανικός αυτοκινήτων μέχρι το 1990. Το 1993 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι έγγαμος και έχει δίδυμα παιδιά, αγόρι και κορίτσι. Εργάζεται ως μεταφορέας οδηγός. Συμμετέχει στην Κίνηση «Ελληνορωσική συμμαχία – Ενωμένη Ελλάδα» και είναι μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής για τις εκτός σχεδίου κατοικίες των Ποντίων παλιννοστούντων.

Ο Νίκος Ανανιάδης, πρώην υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο, υποψήφιος του Στάθη Λαφαζανίδη

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ  ΝΙΚΟΣ

Γεννήθηκα στο Άργος  Ορεστικό Καστοριάς. Μένω στον Εύοσμο από το 1968 στην περιοχή «Πράσινος Κήπος».
Ασκώ το Επάγγελμα του Φοροτεχνικού – Οικονομολόγου.
Συμμετέχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1983 οπότε εκλέχθηκα πρώτη φορά.
Το 1994 Διεκδίκησα ως μέλος ΠΑΣΟΚ τον Δήμο  ως υποψήφιος Δήμαρχος Ευόσμου που για λίγους ψήφους δεν το πέτυχα.
Το 1998 Συμμετείχα  πάλι στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Παραιτήθηκα το 2001 από την θέση του Δημοτικού συμβούλου λόγω προσωπικών προβλημάτων .
Δήλωσα τότε ότι θα επανέλθω όταν ο Δήμος με χρειαστεί.
Δεν διεκδίκησα δημόσιες Θέσεις και αξιώματα παρ ό,τι μπορούσα.Έταξα τον εαυτό μου στην προάσπιση των συμφερόντων των Δημοτών και του Δήμου.
Η πορεία μου έχει να επιδείξει μόνον αγώνες και προσφορά στον Δήμο.
Έτσι για μια ακόμη φορά αποφάσισα να συμμετάσχω στις Δημοτικές εκλογές και  ζητώ την εμπιστοσύνη σου και για πρόσθετους ακόμη λόγους.
Η διοικητική μεταρρύθμιση που επιχειρείται στην χώρα μας απαιτεί από εκείνους που θα αναλάβουν την υλοποίηση του , Εμπειρία, Γνώση και ικανότητα να εφαρμόσουν τον Νέο Θεσμό.
Πρέπει να επανασχεδιάσουμε και να βάλουμε νέους στόχους για την ανάπτυξη του Νέου Δήμου μας.
Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό «Δυναμική Ενωτική Παρέμβαση»  με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη  αυτόν και μόνον τον σκοπό υπηρετεί.
Πιστεύω πως ο συνδυασμός μας διαθέτει τα καλύτερα και περισσότερα απαιτούμενα δεδομένα και προϋποθέσεις,  που θα συντελέσουν όχι μόνον στην υλοποίηση των στόχων του «Καλλικράτη»  αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου του Δήμου και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων (Διαβίωσης- έργων υποδομής – παιδείας- περιβαλλοντικά - κοινωνικά- ασφάλειας και πολιτισμού .

Γι’αυτό  ζητώ την Εμπιστοσύνη και την ψήφο σας

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ  ΝΙΚΟΣ


Υποψήφιος με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο δημοσιογράφος Αβραμίδης Γαβριήλ


Ο Ζελίλωφ Ιωάννης, ηγετικό στέλεχος της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, διεκδικεί την εκλογή του στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με το συνδυασμό του Στάθη Λαφαζανίδη


ΖΕΛΙΛΩΦ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Ζελίλωφ Ιωάννης του Χριστόφορου, σαν εκπρόσωπος του πολιτικού κινήματος «Ελληνορωσική Συμμαχία» είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Κορδελιού-Εύοσμου (Θεσσαλονίκης) με τον ανεξάρτητο υποψήφιο και νυν Δήμαρχο Ελευθερίου - Κορδελιού κ. Λαφαζανίδη Στάθη.
Από όλους, που μένουν στον δήμο Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμο, ζητά την υποστήριξή τους στις ερχόμενες Εκλογές 2010, και από αυτούς που διαμένουν στους άλλους δήμους, ζητά μια ενημέρωση στους φίλους και συγγενείς.

Γεννήθηκε στο Σουχούμι της Απχαζίας (τέως Ε.Σ.Σ.Δ.).
Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Εθνικής Οικονομίας “Γ. Β. Πλεχάνωφ” της Μόσχας στην ειδικότητα “Τεχνολόγος μηχανικός μαζικής εστίασης”.
Επί 12 χρόνια εργάστηκε στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου της Απχαζίας ως υπεύθυνος μηχανικός εξοπλισμού, επιθεωρητής, γενικός επιθεωρητής μαζικής εστίασης.
Υπηρέτησε τη θητεία του στον Σοβιετικό στρατό.
Επί 6 έτη εργάστηκε ως ειδικός εισηγητής του Κοινωνικού-Οικονομικού τμήματος Περιφερειακής Επιτροπής Απχαζίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας.
Αποφοίτησε από την Ανώτατη Κομματική Σχολή πόλης Μπακού στην ειδικότητα “πολιτειολογία-κοινωνιολογία”. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική δράση και αναδείχθηκε σε υψηλά αξιώματα:
Πρώτος Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Απχαζίας.
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Πανσοβιετικής Ένωσης Ελλήνων “Ο Πόντος¨.
Αντιπρόσωπος της Απχαζίας στην Επιτροπή για τους Έλληνες της Κεντρικής Επιτροπής Κουμμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας.
Μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας στο Κοινοβούλιο της Απχαζίας.
Επί πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό:
Μάστερ αθλητισμού της ΕΣΣΔ στην ελληνορωμαϊκή πάλη και στην πάλη “Σάμπο” (αυτοάμυνα χωρίς όπλα). Πρωταθλητής Γεωργίας το 1974 στην ελληνορωμαϊκή πάλη.
Κέρδισε πολλές νίκες και  βραβεία σε πανσοβιετικά τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης και πάλης “Σάμπο”.
Εξαιτίας του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Απχαζίας, ο Ζελίλωφ Ιωάννης το έτος 1992 μετοίκησε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εργάστηκε αρχικά ως ασφαλιστικός σύμβουλος και μετέπειτα ως προϊστάμενος τμήματος στην ασφαλιστική εταιρεία  “ΑΣΠΙΣΠΡΟΝΟΙΑ”, εργάστηκε στην ανώνυμη εταιρεία “Τριανταφυλλίδης Α.Ε.” και στην εταιρεία J&P Hellas A.E. στην κατασκευή εργοστασίου. Σήμερα είναι συνεργάτης του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση:
Πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων “Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”.
Σύμβουλος για θέματα παλιννοστούντων του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τέως Υπουργού κ. Στέλιου Παπαθεμελή.
Γενικός Γραμματέας της προσωρινής Διοικητικής Επιτροπής του κοινωνικοπολιτικού κινήματος παλιννοστούντων ομογενών.
Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης ομογενών από τη Ρωσία.
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος “Δημοκρατική Αναγέννηση”.
Έγγαμος.
Ησύζυγος του Ζελίλοβα-Παναγιωτίδου Μαργαρίτα εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η κόρη του Ειρήνη είναι πρωτοετής φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ο Μωυσής Ηλιάδης, πρωταθλητής του τζούντο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης (Ε΄ Διαμέρισμα) με τον Κώστα Γκιουλέκα

  
Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΩΥΣΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1984 ΣΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΝΕΑ ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Π.Θ.). ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΕΝΤΟΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ Α.Σ. ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΩΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ, 2ος ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΜΠΟ, 2 ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΣ.