Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΗΡΕ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Ευκλείδη Κιουρτζίδη στο
μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα


«Οι άγιοι,τα παιδιά και οι καλλιτέχνες θα σώσουν τον κόσμο» είπε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας στον ομογενή ηθοποιό και υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Ευκλείδη Κιουρτζίδη που τον επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου στη Μητρόπολη για να πάρει την ευχή του.

Ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την ορθόδοξη πνευματική ζωή, εξάλλου έχει τιμηθεί από το πατριαρχείο της Μόσχας για το φιλανθρωπικό του έργο.

Στον ομογενή ηθοποιό από τη Ρωσία, ο δεσπότης τόνισε πως πολλοί πρόσφυγες του 1922 δεν μιλούσαν τα ελληνικά και πως στην Καππαδοκία το Ευαγγέλιο το είχαν στην τουρκική γλώσσα με ελληνικά γράμματα, μάλιστα ανάφερε πως και ο ίδιος ως απόγονος Μικρασιατών προσφύγων μιλά τα τουρκικά.

Ο κ. Βαρνάβας έδειξε ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική πορεία του ομογενούς ηθοποιού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα του.

Τον υποψήφιο δήμαρχο στην επίσκεψή του συνόδευσε η εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Λιουντμίλα Παντελίδου ενώ παραβρέθηκε και ο ρωσόφωνος ιερέας της μητρόπολης πατήρ Γεώργιος ο οποίος είπε πως έχει δει πολλές από τις ταινίες του Ε. Κιουρτζίδη.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ

 

Την υποψηφιότητά του ως δημάρχου για το δήμο Νεάπολης Συκεών ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Τρίτης 17 Αυγούστου.

Για την υποψηφιότητά του ταλαντούχου ηθοποιού μίλησε η Λιουντμίλα Παντελίδου εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Δήμου Νεάπολης Συκεών και υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων του πολιτικού κινήματος ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, ενώ ο σκηνοθέτης Γιώργος Κιουρτσίδης διάβασε σύντομο βιογραφικό.

Ο Ευκλείδης Κιουρτζίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και για τους Πόντιους συμπατριώτες του από την πρώην ΕΣΣΔ και σημείωσε πως η υποψηφιότητά του στο δήμο σκοπό έχει να υπηρετήσει τους πολίτες.

Για το χαρακτήρα του ψηφοδελτίου είπε πως θα είναι ανεξάρτητο και θα έχει στελέχη από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα και ιδιαίτερα από τη νεολαία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα της παράταξης και ο βασικός κορμός των υποψηφίων συμβούλων. Για το πρόγραμμα του συνδυασμού ανέφερε πως θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας που θα χαράξουν τους βασικούς προγραμματικούς άξονες. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν: ο Γιάννης Κοτσαηλίδης δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης και υποψήφιος δήμαρχος στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, η Άντζελα Ισαακίδου αντιδήμαρχος Συκεών, ο Σέργιος Καλπαζίδης δημοτικός σύμβουλος Συκεών και πολλά άλλα πολιτικά και κοινωνικά στελέχη.

Ο σαρανταδυάχρονος ελληνικής καταγωγής Ρώσος ηθοποιός, Ευκλείδης Κιουρτζίδης είναι σήμερα ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς ηθοποιούς στη Ρωσία.

Κατάγεται από την περιοχή Τσάλκα της Γεωργίας και μεγάλωσε στην πόλη Εσεντουκί της νότιας Ρωσίας στην οικογένεια των Ποντίων Ελλήνων.

Απόφοιτος του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου «ΒΓΙΚ». Στη διάρκεια της διαδρομής του έπαιξε σε περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους και σε 35 τηλεοπτικές σειρές. Πρωταγωνίστησε σε πέντε θεατρικά έργα στα θέατρα της Μόσχας, μεταξύ τους και ο ρόλος του Λουτσιάνο στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Πίτερ Στέιν.

Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

Το Φεβρουάριο του 2008 βραβεύτηκε από τον τότε πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για τη συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας του και του απονεμήθηκε ο τίτλος του «καταξιωμένου καλλιτέχνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας».