Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην εκδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 1 Μάη ώρα 10.30 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατίας με Αριστοτέλους). Προσυγκέντρωση Εγνατίας 10  7ος όροφος, ώρα 10 π.μ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!! 

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ. 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΝΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ... 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΡΩΝ.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ...

 

"ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ"

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ


27-4-2010

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.
Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;
Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.
Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.
Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.
Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.
Μακάρι να έχω άδικο.


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Εκδήλωση στη Στοκχόλμη


ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1
ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310227-822 
FAX:2310 227-213
e-mail:info@poe.org.gr, www.poe.org.gr




Θεσσαλονίκη, 29-3-2010



ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού εκατοντάδες έλληνες ποντιακής καταγωγής προσήλθαν στο χώρο τις ελληνικής κοινότητας τις βόρειας Στοκχόλμης προσκεκλημένοι το συλλόγου Ποντιων Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης για να τιμήσουν τους ελληνικής καταγωγής αλλα και Σουηδούς βουλευτές που προώθησαν ψήφισμα, που υπερψηφίστηκε στην Σουηδική βουλή την 11 Μαρτίου του 2010 το οποιο αναγνωρίζει την γενοκτονία τον Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων και Aσσυρο/Χαλδαίων από τον οθωμανικό και κεμαλικό ρατσισμό την περίοδο 1914-1923.

Παρόντες στην εκδήλωση τιμής και μνήμης ο πρόεδρος της Παμποντιακής ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης, ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ Γιάννης Αντωνιάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΟΕ δημοσιογράφος της EΡT 3 Γεώργιος Γεωργιάδης.
Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε και χαιρέτισε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ποντιων Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Φραγγίδη.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης συνεχάρη από βάθος καρδιας τους Έλληνες Ποντιους της Σουηδίας και ιδιαιτερα τον σύλλογο Εύξεινο Πόντο Στοκχόλμης καθώς και όλους τους βουλευτές που υποστήριξαν στην Σουηδική βουλή την απόφαση για την αναγνώριση ,κάλεσε δε και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μιμηθούν το παράδειγμα τις δημοκρατικής Σουηδίας με απώτερο στόχο την διεθνή και παγκόσμια καταδίκη της γενοκτονίας ως ορο συμφιλίωσης της Τουρκίας με το ιστορικό της παρελθόν.
Στην συνεχεια ο σύλλογος Ποντιων Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης τίμησε τους εξής βουλευτές και πολιτευτές για την υποστήριξη τους στο δίκαιο αίτημα το Ποντιακού Ελληνισμού:
1.Fredrick Malm βουλευτή του κόμματος τον Φιλελευθερων που ανήκει στο κυβερνητικό συνασπισμό ο οποιος μάλιστα πήρε και αντίθετη θέση από την επίσημη γραμμή του κόμματος του που ήταν αρνητική.
2.Τον Ποντιακής καταγωγής βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σουηδίας Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποιος μάλιστα έχει αποδεχτεί σχετική πρόσκληση της ΠΟΕ να είναι ο κεντρικός ομιλητής τις παλλαϊκής εκδήλωσης μνήμης της 19ης Μαΐου 2010 στην πλατεία Αγίας Σοφιας στην Θεσσαλονίκη.
3. Ulla Hoffman πρώην πρόεδρο του Αριστερού κόμματος Σουηδίας
4. Mats Pertoft βουλευτή Οικολόγων Πρασινων Σουηδίας.
5. Τον πολιτευτή του Αριστερού κόμματος Ποντιακής καταγωγής Τάσο Σταφυλίδη.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι της Αρμενικής και Aσσυρο /Χαλδαϊκής κοινότητας.

Χαιρετισμό προς τους παρευρισκομενους απήυθυνε ο πρόεδρος της αδερφής ομοσπονδίας συλλόγων Ποντιων στην Ευρώπη Γιάννης Mπουρσανιδης.

Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά τηλεοπτικό συνεργείο τις EΡT 3. Ο πρόεδρος της Παμποντιακής ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης κάλεσε στο περιθώριο της εκδήλωσης τον πρόεδρο του συλλόγου Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης Κώστα Φραγγίδη καθώς και αλλα μέλη του Σουηδικού κοινοβουλίου να παραστούν και να τιμήσουν την εκδήλωση μνήμης της 19ης Μαΐου 2010 στην πλατεία Αγίας Σοφιας στην Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης Κώστας Φραγγίδης ευχαρίστησε το κλιμάκιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αποδέχτηκε την πρόσκληση και δήλωσε έτοιμος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του δοικητικού συμβουλιου να προχωρήσει σε συνεργασία με την ΠΟΕ, την ΟΣΕΠΕ αλλα και την ΔΙΕΘΝΉ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ (DI.ΣΥ.PE) σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στην διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

Η ΠΟΕ χαιρετίζει την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
e-mail:info@poe.org.gr, www.poe.org.gr



Θεσσαλονίκη,12-3-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ποντιακός Ελληνισμός χαιρετίζει με ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση την γενναία απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου της 11.3.2010 να αναγνωρίσει την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ποντίων), που διαπράχθηκε από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς.
Η απόφαση αυτή, αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών του τοπικού ποντιακού σωματείου «Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης», του ποντιακής καταγωγής βουλευτού του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου και του πολιτευτή Τάσου Σταφυλίδη, επιβεβαιώνει για τρίτη φορά τις δυνατότητες που έχει ο Ελληνισμός της Διασποράς.
Προηγήθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τον Σεπτέμβριο του 2006 και η απόφαση της Πολιτειακής Βουλής της Ν. Ουαλίας Αυστραλίας τον Απρίλιο του 2009.
Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τους βουλευτές του Σουηδικού Κοινοβουλίου που υπερψήφισαν την σχετική πρόταση, ιδιαίτερα δε προς τους Σοσιαλδημοκράτες και Οικολόγους που είχαν και την πρωτοβουλία της πρότασης.

6η Απριλίου ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

Διεθνής ημέρα μνήμης της ελληνικής γενοκτονίας 
της Ανατολικής Θράκης

Η 6η Απριλίου έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θρακιωτών ως διεθνής ημέρα μνήμης της ελληνικής γενοκτονίας της Ανατολικής Θράκης. Έτσι και φέτος στις 6 Απριλίου η Πανθρακική Ένωση Αμερικής «Ορφεύς», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης θυμήθηκαν την τη γενοκτονία του ελληνισμού στη Θράκη και όλα τα θύματα, Αρμενίων, Ασσυρίων. Για δεύτερο κατά σειρά έτος μέλη της ελληνικής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ράλφ Μπάντς έξω από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για την μνήμη της επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων στη Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, από την Τουρκία.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι Ιωάννης Φιντανάκης και Νικόλαος Τανέρης, με τη συμβολή μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Χρήστου Ορφανάκο και Ιωάννη Γκόρου, στη δημιουργία πλακάτ με αποκόμματα αμερικανικών εφημερίδων για τη γενοκτονία και αφίσα των δραστών "Εμβέρ" Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ. Το εκπαιδευτικό φυλλάδιο «Η γενοκτονία των Ελλήνων: Μια μελέτη περίπτωσης της περιφέρειας της Θράκης» από τον Θεοφάνη Μαλκίδη διανεμήθηκε σε ομάδα των ανθρώπων που παρακολουθούσε. Φέτος, ένα γιγάντιο στεφάνι λουλουδιών έγραφε «Ελληνική γενοκτονία από την Τουρκία 1914-1923».

Τα τελευταία χρόνια, η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS) ανεγνώρισε αυτή τη γενοκτονία δηλώνοντας: «Να λυθεί. Είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Ελλήνων της Ανατολίας. Περαιτέρω να σημειωθεί, ότι ο σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να εκδώσει μια επίσημη απολογία, και να λάβει άμεσα και ουσιαστικά βήματα προς την αποκατάσταση».